MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Εκθεση – κόλαφος για το ελληνικό χρέος: Το 92% των δανείων από το 2010 έχει επιστραφεί στους πιστωτές!

Λεωνίδας Βατικιώτης

«Τα προγράμματα λιτότητας έγιναν για να σωθούν οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες και για να προστατευτούν τα κέρδη των κερδοσκόπων».

Πλήρη απομυθοποίηση της περιλάλητης «γενναιοδωρίας» των πιστωτών μας, οι οποίοι τη στιγμή που η Ελλάδα κινδύνευε έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και την έσωσαν, όπως ισχυρίζεται η επίσημη αφήγηση, αποτελεί έκθεση βρετανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Με βάση την ίδια αφήγηση, που κυριαρχεί στις στήλες όχι μόνο του λαϊκίστικου γερμανικού Τύπου (βλ. Bild), αλλά και σε σημαντικό μέρος του ελληνικού, το κίνητρο των δανειστών μας δεν ήταν άλλο από την ανιδιοτελή αλληλεγγύη. Κι έτσι κι εμείς οφείλουμε τώρα, αφού εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, να φανούμε τυπικοί με τις υποχρεώσεις μας και να επιστρέφουμε τα χρήματα που όλοι μαζί υποτίθεται πως δανειστήκαμε…

«Ο Πούτιν, μέσω των BRICS, Χρηματοδοτεί την Ελλάδα και… Διαλύει την Ε.Ε. – Ευρωπαϊκή Δούλα η Νέα Δημοκρατία»

Συγκλονιστικές Αποκαλύψεις 

Σόκαρε με τις δηλώσεις του ο Δρ Paul Craig Roberts… Ο πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, εξέπληξε όταν ανέφερε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση «μπορεί να δολοφονηθεί: επειδή το διακύβευμα είναι τόσο υψηλό». Τώρα, ο παγκόσμιας εμβέλειας οικονομολόγος, Alan Greenspan έρχεται να επιβεβαιώσει αυτήν την αποκάλυψη και παράλληλα προειδοποιεί πως η «Παγκόσμια Κατάρρευση βρίσκεται προ των πυλών με την Ελλάδα να είναι ο καταπέλτης που ρίχνει στον καιάδα τον υπόλοιπο κόσμο». 

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΕΣΒΗΣΑΝ 96 ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επανεξέτασης της Λίστας Λαγκάρντ από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να ρίξει άπλετο φως σε μια από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής, που ως αποτέλεσμα είχε το ελληνικό κράτος να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του. 

Πολ Κρούγμαν: Δύο φορτηγά γεμάτα με δυναμίτη κατευθύνονται το ένα απέναντι στο άλλο

Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι σταματάει να δέχεται ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα. 

Αυτή η κίνηση, όπως αποδεικνύεται, ήταν περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική. Παρ' όλα αυτά η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει. Και είναι η στιγμή της αλήθειας όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη - και συγκεκριμένα για την κεντρική τράπεζα, η οποία θα πρέπει σύντομα να αποφασίσει για ποιόν πραγματικά δουλεύει. Βασικά, η κατάσταση τώρα μπορεί να συνοψισθεί στον εξής διάλογο:

Το τέλος του Σαμαρά. Το ρέκβιεμ ενός ηγέτη που κατεδάφισε την κεντροδεξιά

Ειδικού Συνεργάτη από τη Ρήξη φ. 111

Το βράδυ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ο Σαμαράς, παρά την οικτρή ήττα που υπέστη, είναι βέβαιο ότι αναφώνησε ένα ανακουφιστικό «τα καταφέραμε!».

Το 27.81% (1,86% λιγότερο από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012) που έλαβε η Νέα Δημοκρατία, θεωρούσε ότι του επέτρεπε να παρουσιάσει ως δεδομένη τη συνέχιση της αρχηγίας του στο κόμμα. Ταυτόχρονα, διατύπωσε και τη θεωρία της «αριστερής παρένθεσης» (3 έως 6 μηνών), ώστε με το όπλο παρά πόδας να λουφάξουν οι επίδοξοι αμφισβητίες. Στη συνέχεια, κλειδώθηκε στο γραφείο του, αναμένοντας την πτώση της νέας κυβέρνησης, τη δικαίωσή του και τη θριαμβευτική επιστροφή του στην εξουσία. 

Εκπληκτικό αφιέρωμα της Corriere della Sera στην Ζωή Γεωργαντά!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΛΑΜΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Το «θρίλερ» για το έλλειμμα της Αθήνας

στο Δικαστήριο 5 χρόνια μετά

«Έτσι άρχισε η λιτότητα» 
 
Συνέντευξη της Ζωής Γεωργαντά στην Corriere della Sera
της Κυριακής, 8-2-2015 από την Maria Serena Natale 

Η Ζωή Γεωργαντά το 2010 ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ. Ήταν η πρώτη που κατήγγειλε τον πρόεδρο Αντρέα Γεωργίου ότι φούσκωσε το δημόσιο έλλειμμα. 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ

Ένα ακόμη σαφές μήνυμα στη μνημονιακή Ευρώπη έστειλε ο Πάνος Καμμένος, επιβεβαιώνοντας πως η νέα κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει καμία διάθεση να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των εταίρων, αλλά θα σκληρύνει τη στάση της ενόψει των ερχόμενων διαπραγματεύσεων.

Αφού μάλιστα χαρακτήρισε «αλητεία» την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα από τις 11 Φεβρουαρίου, ερωτηθείς για το πού θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της η κυβέρνηση, απάντησε: «Πάντως, δεν θα βγούμε στη βίζιτα»! 

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

ΣΚΛΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ – ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ 

Με όπλο το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει σκληρό μήνυμα στο Βερολίνο. 

Βαθύτατα συγκινημένος στο τέλος της ομιλίας του στη Βουλή, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, με δάκρυα στα μάτια δήλωσε: «Είμαστε μόνο η φωνή του λαού. Δεν θα διαπραγματευτούμε την υπερηφάνεια αυτού του λαού»