MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την ημέρα του έκτακτου Eurogroup

Νέα συλλαλητήρια με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε», διοργανώνονται σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, ημέρα της έκτακτης συνεδρίασης το Εurogroup με θέμα την Ελλάδα, στις Βρυξέλλες. Τα συλλαλητήρια διοργανώνονται... 

και πάλι μέσω των κοινωνικών δικτύων, σε συνέχεια κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις και το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6:00 το απόγευμα. 

Η κυβέρνηση Τσίπρα ίσως να πετύχει ανεκτό συμβιβασμό.

Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ σε αντιμνημονιακή βάση, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει αρχίσει να ελπίζει ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. 

Η άκρως επιθετική στάση των Γερμανών, δεξιών και σοσιαλδημοκρατών, έχει σίγουρα ωθήσει στα άκρα τον αντιγερμανισμό των Ελλήνων, ξαναφέροντάς τον στα επίπεδα που υπήρχαν τη δεκαετία του 1950, αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ανθελληνισμός όμως της γερμανικής κυβέρνησης, κραυγαλέος και βίαιος, έχει θέσει επί τάπητος ένα κεφαλαιώδες ερώτημα: Υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση Τσίπρα να καταφέρει να πετύχει έναν ανεκτό συμβιβασμό με τους Γερμανούς; Δύσκολο, φυσικά. Οχι όμως αδύνατον. 

: Με τα 500 εκατ. ευρώ καταθέσεις της Μαργαρίτας εκβίασε ο Σαρκοζί τον Παπανδρέου το 2011!

Ο Γ. Παπανδρέου εκβιάστηκε απο τον Σαρκοζί στις διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο λόγω των 500 εκατ. ευρώ της μητέρας του σε ελβετική τράπεζα.

Τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου εμπλέκει στις αποκαλύψεις για τους εκβιασμούς που ασκήθηκαν με τη περίφημη λίστα Λαγκάρντ στο βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει ο Εβέρ Φαλτσιανί που αποκάλυψε τη συγκεκριμένη λίστα μεγαλοκαταθετών. 

Lazard: Η τρόικα τα έκανε όλα λάθος – Κόψτε 100 δισ. ευρώ

Η επιβολή λιτότητας από την τρόικα στην Ελλάδα ήταν παντελώς λάθος καθώς έχει «ρίξει σε τοίχο» την ελληνική … 

«Νομίζω πως οι πολιτικές που εφάρμοσε η τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ) είναι λάθος και έχουν ρίξει την Ελλάδα σε τοίχο και ίσως ρίξουν και την Ευρώπη σε τοίχο» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ναι, νομίζω πως η τρόικα τα είχε όλα λάθος», συμπλήρωσε. 

Βουλευτές και στελέχη «πυροβολούν» το Σαμαρά

Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στη Νέα Δημοκρατία και δεν λένε να σταματήσουν. Ο Σαμαράς είναι ο μόνος που λέει ότι πήγαν καλά, αφού πήραν ό,τι είχαν πάρει και στις ευρωεκλογές και δεν υπάρχει θέμα.

Μόνο που εκτός των βουλευτών της προεδρικής φρουράς, που παρουσιάζουν όπλα σε ό,τι και να λέει η ηγεσία -πρόκειται για τους πρόθυμους, από τους οποίους ένας υπουργός συνιστούσε σε όποιον πήγαινε να δει κάποιον από το πρωθυπουργικό επιτελείο του Μαξίμου να μη λέει τίποτε άλλο από... «ζήτω ο Σαμαράς, πόσο μεγάλος είναι...»-, η μεγάλη πλειοψηφία της συρρικνωμένης γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας (από 125 μειώθηκαν σε 76) είναι πυρ και μανία με την ηγεσία της ΝΔ.

N.Xoυντής: "Είχαμε οικονομικές προσφορές από Ρωσία και Κίνα - Θα στραφούμε εκεί αν δεν υπάρξει συμφωνία"

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: "Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ"!

Την αποκάλυψη ότι σε περίπτωση που η ΕΕ συνεχίσει την αδιαλλαξία της ακολουθώντας την γραμμή του Βερολίνου η χώρα θα αναζητήσει αλλού πηγές χρηματοδότησης όπως η Ρωσία και η Κίνα έκαναν πριν από λίγο σε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό οι Μ.Χρυσοβελώνη και ο Ν.Χουντής. 

Μάλιστα ο Ν.Χουντής αποκάλυψε ότι ήδη υπήρξαν προσφορές από Ρωσία και Κίνα χωρίς να τους έχει ζητηθεί. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική έιδηση καθώς επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενες υπερδυνάμεις για το γεωπολιτικό "μαγαζί-γωνία" που λέγεται Ελλάδα. 

Στρατηγική συμφωνία Αθήνας και Μόσχας - Η ρωσική "Rosgeologia" αναλαμβάνει σεισμικές έρευνες από Καστελόριζο έως Κρήτη

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ 

Η ρωσική εταιρεία «OAO Rosgeologia» αναλαμβάνει τη διενέργεια τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών στο Αιγαίο με επικέντρωση από το Καστελόριζο έως τα νότια της Κρήτης όπου υπάρχουν στοιχεία για μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η συμφωνία έχει κλείσει και είναι στρατηγικής σημασίας, αφού πέραν της εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας ορθώνεται ένα «τοίχος» απέναντι στις επιδιώξεις της Άγκυρας έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. 

Bild: Μήπως οι Ελληνες πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση;

Τη στιγμή που σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της Γερμανίας αρνείται σθεναρά την οποιαδήποτε καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων προς το ελληνικό κράτος, η γερμανική εφημερίδα Bild διερωτάται: «Μήπως οι Έλληνες πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση;». 

Στο άρθρο γίνεται λόγος για την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κάνει λόγο για «ηθική ευθύνη». Για τις ανάγκες της ιστορικής μνήμης, η εφημερίδα ανασύρει από το παρελθόν τη συνθήκη που υπέγραψαν το 1960 ο τότε καγκελάριος Αντενάουερ με τον Βασιλιά Κωνσταντίνο, σύμφωνα με την οποία έκλεινε το θέμα. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009!

ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΒΟΜΒΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! 

Αλέξη Τσίπρα, τρια χρόνια πριν η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, εμπιστεύθηκε στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ , μια ΒΟΜΒΑ. 

ΕΧΕΙΣ ΧΡΕΟΣ να την κάνεις να ΕΚΡΑΓΕΙ, κι ας πάρουν τα σκάγια και τους δικούς σου, που υπεγραψαν το πρώτο Μνημόνιο, πριν φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και βρουν στέγη στο κόμμα σου..