MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ετοιμάζουν την αποπομπή Σαμαρά

Η χθεσινή συνάντηση (δείπνο) κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. ήταν καθοριστική για την επόμενη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη είναι αποφασισμένα να κινήσουν τη διαδικασία «έξωσης» του προέδρου της Ν.Δ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το όριο για την έναρξη της διαδικασίας αμφισβήτησης είναι η επίτευξη και η υπογραφή, μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και των δανειστών της Ελλάδας, για τη συμφωνία - γέφυρα, ακόμη και αν αυτή γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε όλη την υφήλιο υπέρ της Ελλάδας!

Ηχηρό «ράπισμα» στην πολιτική λιτότητας της Άνγκελα Μέρκελ, έστειλε ολόκληρος ο πλανήτης.

Από τη μακρινή Βραζιλία, τις ΗΠΑ έως την Κύπρο και τη Λευκωσία και από το «παγωμένο» Ελσίνκι έως την Ιεράπετρα και την Κατάνια, εκατοντάδες χιλιάδες απλοί πολίτες έστειλαν ηχηρό μήνυμα υπέρ της Ελλάδας, της ελληνικής κυβέρνησης και κατά της παγκόσμιας λιτότητας που πρεσβεύει η Καγκελάριος Μέρκελ. 

Ο Κοτζιάς τα είπε έξω από τα δόντια στο Βερολίνο

Του Γιώργου Μαλούχου

Εκανε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο Βερολίνο: τους τα είπε έξω από τα δόντια, μέσα στο σπίτι τους.

Ποτέ ως τώρα ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να μιλήσει έτσι στους Γερμανούς και ειδικά εντός της πρωτεύουσάς τους και σε επίσημες συνομιλίες.
Ηταν μία ιστορική ημέρα, καθώς, για πρώτη φορά υπουργός Εξωτερικών δεν μασάει τα λόγια του στη γερμανική πρωτεύουσα και δεν φοβάται να πει την αλήθεια με το όνομά της.

Τα αδιέξοδα της Γερμανίας εξηγούν τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.

Του George Friedman 

Η Γερμανίδα καγκελάριος, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Κατόπιν συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα. Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η Ουκρανία. Συζητήθηκε όμως και το ζήτημα της Ελλάδας. Ελλάδα και Ουκρανία δεν συνδέονται στο μυαλό των Αμερικανών. Συνδέονται όμως στο μυαλό των Γερμανών, καθώς και τα δύο ζητήματα αποτελούν δείκτες του νέου ρόλου της Γερμανίας στον κόσμο και της δυσφορίας των Γερμανών με τον νέο τους αυτό ρόλο.