MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: «Δεν υπάρχει plan B - Ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα χαθούμε»

«ΤΟ 2010 ΔΕΝ ΣΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΩΣΑΝΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ» 

Για όλους και για όλα μιλά ο Έλληνας υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian εξηγώντας πως το πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλάδας το 2010 δεν ήταν για τους Έλληνες αλλά για τις τράπεζες. 

Aυτό είναι το εκβιαστικό plan B της κυβέρνησης;

Τα κράτη τη Ευρωζώνης έτρεμαν το 2010 μήπως η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ και καταρρεύσουν τα πάντα. Δυστυχώς ο κ. Παπανδρέου δεν το εκμεταλλεύτηκε αυτό για να επιτύχει μια συμφέρουσα συμφωνία. 

Αντίθετα τα παρέδωσε όλα στην τρόϊκα. Έτσι έδωσε όλη τη χρονική άνεση στα κράτη της Ευρωζώνης να περιορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις συνέπειες από ένα ενδεχόμενο Grexit. Οπότε τώρα μπορούν να συνομιλούν μαζί μας από θέση ισχύος. 

Ο Φάρατζ τα… χώνει άγρια στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υπερασπιζόμενος τη χώρα μας

Κι όμως υπάρχει υποστηρικτής της Ελλάδας μετά το χθεσινό Eurogroup, στο οποίο όλες οι συμμετέχουσες χώρας τάχθηκαν εναντίον των προτάσεων του υπουργού οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. 

Ο λόγος για τον πρόεδρο του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος για μια ακόμα φορά, υπερασπίστηκε την Ελλάδα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα με ιδιαίτερα θερμό τρόπο… Και όπως πάντα «ξεβράκωσε» στην κυριολεξία τους «ευρωηγέτες»… Δείχνοντας πως είναι πιο Έλληνας από αρκετούς Έλληνες που εύχονται ετούτη την ώρα την παραμονή της χώρας στη φυλακή της Ευρώπης…