MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Barclays: Ο "λογαριασμός" του Grexit για τους Ευρωπαίους εταίρους

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση της Barclays για τις οικονομικές συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», μόνο για την Ιταλία (η οποία καλύπτει το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΚΤ), το ύψος των ζημιών διαμορφώνεται στα 61,2 δισ. ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν στο 3,8% του ιταλικού ΑΕΠ. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γερμανία (εξού και η εμμονή στη λιτότητα και στο πρόγραμμα). Ειδικότερα, για το Βερολίνο αγγίζει τα 92 δισ. ευρώ, με τη Γαλλία να ακολουθεί με 70 δισ. ευρώ. Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται επίσης ότι η ζημιά ενός Grexit αντιστοιχεί στο 4,3% του ΑΕΠ για την Εσθονία, στο 4,2% για τη Σλοβακία και στο 5,3% για τη Μάλτα. 

Σχετικά με τους Γερμανούς φίλους μας και την Ευρωπαική Ένωση.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ (6/4/2013)

Αξίζει το κόπο να δείτε αυτό το παλαιότερο video, για όσους δεν το έχετε δει ώστε να καταλάβετε την «Δημοκρατική» Ευρώπη των λαών.

Τις αποκαλύψεις τις κάνει ο Γιώργιος Χατζημαρκάκης, ο ελληνικής καταγωγής , και μεγαλωμένος στην Γερμανία , πολιτικός επιστήμων, πρώην ευρωβουλευτής της Γερμανίας. 

Οργή στη ΝΔ κατά Α. Σαμαρά - «Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» η υπογραφή του στο ψήφισμα κατά της Ελλάδας του ΕΛΚ

ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΑΙ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 

Οργή από κορυφαία στελέχη στη ΝΔ για την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οργή η οποία κατευθύνεται ουσιαστικά προς την ηγεσία του κόμματος και τον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε ένα ψήφισμα το οποίο χαρακτηρίζεται ως «απαράδεκτο» από τα ίδια τα στελέχη του κόμματος.