MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πολ Κρούγκμαν: "Αν η Ευρώπη δεν είναι δημοκρατική, τότε τι είναι;"

Την άποψη πως η Ευρωζώνη εξωθεί την Ελλάδα σε έξοδο από το ευρώ διατύπωσε για ακόμη μια φορά ο Πολ Κρούγκμαν. 

Ο νομπελίστας οικονομολόγος, μιλώντας στην εκπομπή Newsnight, ανέφερε ότι η Ευρωζώνη θέτει «παράλογα αιτήματα», σημειώνοντας πως «είναι λυπηρό να παρουσιάζεται πως η Ελλάδα ζητάει καλύτερους όρους».

Πρώην Οικονομικός Διευθυντής του Λευκού Οίκου: «Η Απελπισμένη Γερμανία, η Ελληνική «Βόμβα» και το Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα»

Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας να έχουν φθάσει σε εκρηκτικό σημείο, ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Λευκού Οίκου, προειδοποίησε πως η ελληνική κρίση αποτελεί πλέον μια απειλή για το σύνολο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Αναφέρει λοιπόν ο David Stockman: «Οι Έλληνες χρωστούν περίπου 350 δισεκατομμύρια δολάρια. $ 60 δισεκατομμύρια από αυτό ανήκουν σε ελληνικές τράπεζες. Το υπόλοιπο (ανήκει) στην ΕΕ – 210 δισεκατομμύρια δολάρια – και άλλα $ 30 ή $ 40 δισεκατομμυρίων από το ΔΝΤ. Έτσι, το ζήτημα έχει περάσει βραχυπρόθεσμα στους φορολογούμενους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Το χρέος έχει μεταφερθεί από το τραπεζικό σύστημα και βαραίνει πλέον τους φορολογούμενους πολίτες». 

Π.Καμμένος: "Θα γίνουμε νέο Κούγκι αν Βερολίνο και Βρυξέλλες επιμείνουν στο Μνημόνιο"

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΕΘΑ 

"Aν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε και αυτό που δικαιούμαστε από την ευρωζώνη θα το κάνουμε Κούγκι". Σε αυτή την πεντακάθαρη δήλωση-μήνυμα προς την Ευρώπη και την ευρωζώνη και ειδικά προς το Βερολίνο προχώρησε πριν λίγα λεπτά ο ΥΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους. 

Τι ζητάει και τι δίνει η Ελλάδα - Αναλυτικά οι προτάσεις Βαρουφάκη

Σε τρία βασικά θέματα εντοπίζονται οι διαφορές της Ελλάδας με τους δανειστές στο Eurogroup. Πρόκειται για τα εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. 

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή στις διαπραγματεύσεις η Αθήνα, σε μια κίνηση που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα που παρουσιάζουν τις θέσεις της στα δυο κρίσιμα Eurogroup που προηγήθηκαν αλλά και τα non paper που κατατέθηκαν. Επίσης έδωσε και επίσημα στη δημοσιότητα τα περιβόητα κείμενα ανακοινώσεων Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ. 

Η κυβέρνηση "ξεμπροστιάζει" τους δανειστές - Στη δημοσιότητα όλος ο φάκελος των εισηγήσεων

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

Τον φάκελο των εισηγήσεων του Γιάνη Βαρουφάκη στις δύο συνεδριάσεις του Eurogroup, στις 11 και τις 16 Φεβρουαρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση λίγες ώρες πριν την υποβολή του αιτήματος παράτασης της δανειακής σύμβασης με σκοπό να φέρει τα πάντα στο "Φως" και να ξεμπροστιάσει τους δανειστές. 

Από το 1894 η Γερμανία ζητούσε τον έλεγχο της Ελλάδας, λόγω δανείων!

Τί αξίωσε και πώς απείλησε με πόλεμο τον Τρικούπη

Η περήφανη στάση του Χαρίλαου Τρικούπη που έδειξε την έξοδο στους ιδιώτες δανειστές, οι οποίοι, με πρώτους τους Γερμανούς, αξίωναν να πάρουν τον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο της χώρας, να εισπράττουν τα έσοδα του ελληνικού κράτους και να γίνει ιδιοκτησία τους η Εθνική Τράπεζα, ζητούσαν νέους φόρους επί των Ελλήνων και απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ απαιτούσαν οι τόκοι που θα πλήρωνε η Ελλάδα για δάνειο 459 εκατομμυρίων δραχμών να φτάσουν τα 750 εκατομμύρια χρυσά φράγκα. 

Σφοδρή επίθεση Α.Τσίπρα στην Γερμανία: "Το Βερολίνο μας υπονομεύει"

Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: "Η ΜΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ"

Δριμεία επίθεση η οποία ξενίζει σε ότι αφορά το εύρος της εξαπέλυσε πριν λίγο με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας τόνίζοντας χαρακτηριστικά «Συγκεκριμένοι κύκλοι στην Ευρωζώνη θέλουν να υπονομεύσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας όμως όχι με την Ελληνική κυβέρνηση και με την Ελλάδα, παίζοντας με την Ευρώπη και το μέλλον της Ευρώπης».

Στάση Μυαλών

Σε ποιους χρωστάει η ανθρωπότητα;

Ο καπιταλισμός ζει με δανεικά

Χρωστούν πιο πολλά από την Ελλάδα πάρα πολλές χώρες. Οι Γερμανοί και τα εγχώρια φερέφωνά τους έχουν τρελάνει τον ελληνικό λαό. «Χρωστάτε» του λένε «και γι’ αυτό πρέπει να εξαθλιωθείτε!». Αφού χρωστούν, σκύβουν το κεφάλι οι Ελληνες και υφίστανται θυσίες για να πληρώσουν τα χρέη τους, τα οποία όμως -ω του θαύματος!- συνεχίζουν να αυξάνουν ως ποσοστό του ΑΕΠ! Ο λαός μας φτωχαίνει, το ΑΕΠ της χώρας καταβαραθρώνεται και τα χρέη των Ελλήνων, κρατικά και ιδιωτικά, αυξάνονται ως ποσοστό του καταποντιζόμενου ΑΕΠ.