MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Μετά το Grexit… έρχεται η σειρά της Πορτογαλίας προειδοποιεί το κόμμα της Αριστεράς

Το ευρώ θα καταστραφεί μόλις μία χώρα αποχωρήσει»

Η Πορτογαλία θα είναι ο επόμενος στόχος, εάν η Ευρωζώνη εκδιώξει την Ελλάδα από το ευρώ, προειδοποίησε η ηγέτης του Αριστερού Μπλοκ, Catarina Martins.

Ειδικότερα, η επικεφαλής του πορτογαλικού αριστερού κόμματος υπογράμμισε πως εάν η Ευρωζώνη επιμείνει στη λιτότητα και εκδιώξει την Ελλάδα, τότε η Πορτογαλία θα είναι ο επόμενος στόχος.

Τι αναφέρει η έκθεση Rothschild για ΣΥΡΙΖΑ, χρέος, μνημόνιο και Grexit

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση της πανίσχυρης τράπεζας Εντύπωση προκαλεί η μακροοικονομική ανάλυση της Edmond de Rothschild, στην οποία εκφράζεται η άποψη ότι ένα ενδεχόμενο Grexit είναι απίθανο. 

Στην έκθεση της πανίσχυρης τράπεζας των Rothschild σημειώνεται ότι δεν θα πρέπει να συνδέεται το ρίσκο στάσης πληρωμών από την Ελλάδα και της εξόδου από την ευρωζώνη. Ενώ μια στάση πληρωμών είναι σχετικά διαχειρίσιμη, μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να εξαπολύσει την χειρότερη οικονομική καταστροφή στην ιστορία.

Non paper φωτιά καίει τον Σόιμπλε!

1. Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

2. Την ώρα που στις Βρυξέλλες συνεδριάζει το Euro Working Group κάποιοι προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά τις εξελίξεις. Απέναντι στον ελληνικό λαό βρίσκεται μέρος της γερμανικής κυβέρνησης, με ευθύνη του κ. Σόιμπλε. Την ίδια ώρα, πληροφορίες από Γαλλία, Ιταλία και άλλους υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους αναφέρουν ότι «βλέπουν» θετικά την ελληνική πρόταση με σκοπό να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης. Είναι φανερό ότι όσοι αντιδρούν, σε εσωτερικό και εξωτερικό, στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης είναι όλοι όσοι, στο πρόσφατο παρελθόν, συνέπραξαν σε συμφωνίες που στραγγάλισαν τον ελληνικό λαό και απείλησαν τη συνοχή της ευρωζώνης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πολιτικό παιγνίδι.

Η Παγκοσμιοποίηση πέφτει στην παγίδα που έστησε στον Πούτιν.

Όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του υπαρκτού σοσιαλισμού, το παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο της παγκοσμιοποίησης που επιβλήθηκε από τη Δύση είναι μονοπολικό. 

Σε αυτό το μονοπολικό μοντέλο ηγείται η διεθνής οικονομική ολιγαρχία (δηλαδή το σύνολο των οικονομικών ελίτ των εθνικών κρατών), η οποία πατά πάνω στα αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα, ελέγχοντας πλήρως τις εθνικές πολιτικές ελίτ των εθνικών κρατών, με τη βοήθεια των οποίων έχει ανοίξει τα εθνικά σύνορα στα οικονομικά συμφέροντα της διεθνούς ολιγαρχίας και έχει καταργήσει σε μεγάλο βαθμό τις εθνικές κυριαρχίες, εκμεταλλευόμενη άμεσα τους ανυπεράσπιστους λαούς. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΠΡΟΣ EUROGROUP ΚΑΙ ΟΜΠΑΜΑ

ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟΙ 

Επιστολή - καταπέλτη προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στέλνουν 26 Έλληνες ακαδημαϊκοί, ασκώντας δριμύτατη κριτική για τους χειρισμούς στο ελληνικό ζήτημα και ζητώντας ταυτόχρονα την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων Εταίρων. 

Αυτή είναι η επιστολή Βαρουφάκη στον Γερούν Ντάισελμπλουμ (στα Ελληνικά)

Στο πρακτορείο Reuters διέρρευσε το κείμενο με το αίτημα που έστειλε σήμερα το πρωί η Ελλάδα, υπογεγραμμένο από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Ολόκληρη η επιστολή στα Ελληνικά:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΘΗΝΑ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 

Αγαπητέ πρόεδρε του Eurogroup 

Ετοιμος για όλα ο Α.Τσίπρας: Επίσκεψη στον κινεζικό Στόλο με ... νόημα - Ετοιμο το πακέτο βοήθειας από τους BRICS

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΚΑΦΗ

Σε μία πρωτοφανή κίνηση που στέλνει καθαρά μηνύματα στις Βρυξέλλες ότι "Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της" ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, θα παρευρεθεί στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου Στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, και συμμετέχουν σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά της πειρατείας.

H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΙΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 

Η «κατάρριψη» του ελληνικού αιτήματος από τη Γερμανική κυβέρνηση -την ώρα που η Ε.Ε. το συζητάει - δεν είναι απλά μια πολιτική θέση του Βερολίνου για το ελληνικό πρόβλημα. 

Είναι μια επιχείρηση τρομοκράτησης ολόκληρης της Ευρώπης, διότι το Βερολίνο γνωρίζει πολύ καλά πως αν η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να «απαλύνει» τη σφιχτή δημοσιονομική σταθερότητα για τη χώρα μας θα ακολουθήσουν και από τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ευρωζώνης αντίστοιχες ενέργειες προκειμένου να χαλαρώσει η απάνθρωπη και δυσβάστακτη λιτότητα που έχει επιβάλει η Γερμανία στη Γηραιά Ήπειρο. 

Έγγραφα βόμβα: Γερμανική απάτη κατά της συνθήκης του Μάαστριχτ όπως την ορίζει το οικονομικό έγκλημα...

Του Γιώργου Παπαγεωργίου

Έχουμε στοιχεία στα χέρια μας που αποδεικνύουν ότι με ενορχηστρωτή την Γερμανία...
και εκτελεστικά όργανα άλλη μέλη της Ε.Ε, εξαπάτησαν τους Ευρωπαίους πολίτες. Σε συνέχεια του άρθρου μου "Έρχονται Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για πολιτικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό." Έρχονται νέες αποκαλύψεις για τον ρόλο της Γερμανίας και των δανειστών.