MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΙΣ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Ειδικό Δικαστήριο, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015. 

Η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εκεί που πριν 24 χρόνια δικάστηκαν οι Ανδρέας Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας, Δημήτρης Τσοβόλας, Γιώργος Πέτσος και Γιώργος Κοσκωτάς.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εχουμε δρομολογήσει πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους»

Μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το κοινοβούλιο θα τιμήσει την ανάγκη του ελληνικού λαού να μάθει για το χρέος, σημειώνοντας, ότι «έχουμε δρομολογήσει πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους». 

Εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης και της ίδιας, ως Προέδρου της Βουλής, λέγοντας, ότι θα διεκδικήσει για τον ελληνικό λαό αξιοπρέπεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη, προσθέτοντας, ότι προσβλέπει στη στενή συνεργασία του ελληνικού κοινοβουλίου με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στην επανάκτηση των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών, από τις οποίες διολισθαίνει. 

Economist: Οκτώ γραφήματα που δείχνουν πόσο βαθιά είναι η κρίση στην Ελλάδα

Από μια πλευρά οκτώ βασικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και από την άλλη ο μέσος όρος της Ευρωζώνης. Οι συγκρίσεις είναι σκληρές για την Ελλάδα και δείχνουν έκτυπα το μέγεθος της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βίωσε και συνεχίσει να βιώνει η χώρα μας. 

Μέσω οκτώ ενδεικτικών γραφημάτων η γραφιστική ομάδα του Economist θέλησε να δείξει πως αυτό που λέμε κρίση στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν είναι ένα κενό γράμμα ή μια πιθανή υπεκφυγή για να μην αποπληρώσει η χώρα τα χρέη της, αλλά μια πραγματικότητα που οι αριθμοί δείχνουν πως είναι σκληρότερη από όσο περίμεναν και οι πλέον απαισιόδοξοι. 

Άλλο Ιρλανδία, Πορτογαλία και άλλο Ελλάδα…

Η συμφωνία και τα μέτρα της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας….

Από το 2011 τα γράφαμε ΕΔΩ
 
Άλλο Ιρλανδία, Πορτογαλία και άλλο Ελλάδα… 

Όλα αυτά τα γράφουμε γιατί σύμφωνα με πληροφορίες στο χθεσινό Eurogroup,μεταξύ των χωρών που φέρεται να διαφωνούν είναι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.. 

Αυτός είναι ο μυστικός άσσος που κρατά η Ελλάδα...

Αν δουν οι Γερμανοί το «λογαριασμό» που θα τους στείλει η ΕΚΤ σε περίπτωση Grexit θα πάθουν... έμφραγμα.

Γράφει ο Α. Evans-Pritchard. 

Γιατί το Βερολίνο δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ; Το κρυφό όπλο του Target 2 και πώς μπορεί να αιφνιδιάσει την Ευρώπη. Η ιδεολογική μάχη για τη λιτότητα και τα δίκαια αιτήματα της Αθήνας. 

Η κρυμμένη φούσκα της διεθνούς αγοράς ομολόγων

Του Αντώνη Καρακούση 

Ξεπερνά τα 100 τρισ. δολάρια, είναι αυξημένη κατά 30% από το 2008 - Τα μυστικά των επιτοκίων και ο ρόλος των πολιτικό-χρηματοπιστωτικού κατεστημένου - Παρωνυχίδα το ελληνικό πρόβλημα μπροστά της

Το ελληνικό πρόβλημα και όσα το συνοδεύουν - οι δραματικές διαπραγματεύσεις, οι αγωνίες, οι απειλές και οι συγκρούσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης, των υπευθύνων της Ευρωζώνης και της γερμανικής κυβέρνησης ιδιαιτέρως - συνεχίζει να προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον και να αποδίδεται ως κρίσιμο και μείζον.

Bloomberg: "Οι Γερμανοί ζητούν από την Ελλάδα πλεόνασμα 4,5% που δεν έχει ούτε η Νορβηγία - Απλά σχιζοφρενικό"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Το πρακτορείο Bloomberg καταδεικνύει ως σχιζοφρενικό το γεγονός ότι το Βερολίνο εκβιάζει και απειλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί ένα μνημόνιο στο οποίο προβλέπεται η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% ή και πάνω από το 3% τη στιγμή που η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη και βρίσκεται σε ύφεση εδώ και πολλά χρόνια. 

Βαρουφάκης: Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη συνέχιση του προγράμματος

Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία αν οι δανειστές συνεχίσουν να επιμένουν πως η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το … τρέχον πρόγραμμα και να παρουσιάσει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Telegraph.

«Έχουμε υποχωρήσει για να επιτευχθεί μία συμφωνία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι να αποφύγουμε οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα ή την ελληνική ανταγωνιστικότητα», διαμηνύει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σημειώσεις για την όραση.

- By John.k

Ας κάνουμε λοιπόν μια ανασκόπηση, στο τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής. 

Από το 1984 ο Angelo R. Mozilo (1938) και πρόεδρος της εταιρίας CountryWide Financial δανειακών επενδύσεων και με την εταιρία του εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά (NYSE) πλημυρίζει την αγορά με τοξικά και επισφαλή δάνεια. 

Η κτηματομεσιτική αγορά «σκάει» εφόσον έχει γεμίσει με επισφάλειες συμπαρασέρνοντας την Lehman Brothers Holdings Inc. το 2008, που διέθετε μεγάλο πακέτο από τοξικά ομόλογα.