MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΧΑΡΗ.

Τέρμα η πλάκα.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΠΕΡΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ» 

Ύστερα από αναφορά του Γιώργου Φλωρά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 4/2/2015, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση στις 12/2/2015 (αρ. πρωτ. 7098) αναφορικά με τις δηλώσεις του Βουλευτή και πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη στην εφημερίδα Telegraph.

Reuters: Η μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος

Έδωσαν Δάνεια Για Να Εισπράττουν Τόκους! 

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει μέσα από τέσσερις αλήθειες ή ψέματα όπως τις ονομάζει τη μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος και πώς οι Ευρωπαίοι «έδεσαν» την Ελλάδα με τα μνημόνια δανείζοντας τη με χρήματα τα οποία παίρνουν πίσω ως τόκους.

Λίγες ώρες πριν το Reuters είχε αποκαλύψει γερμανικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο παραδέχεται πώς με την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση στη χώρα.

«Ραγισμένη Δημοκρατία»: 12.5 εκατομμμύρια Γερμανοί πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας

Διαβάζοντας κανείς την έκθεση με τίτλο «Ραγισμένη Δημοκρατία», που προέκυψε από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Paritätische Gesamtverband», ομοσπονδία στην οποία συμμετέχουν 10.000 οργανώσεις κοινωνικής αρωγής και του τομέα της υγείας της Γερμανίας, δεν θα δυσκολευτεί να καταλάβει το κίνητρο της ανάλγητης στάσης των Γερμανών πολιτικών προς τις αντιδράσεις της νέας Ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας. Την έχουν ήδη προκαλέσει και την ζουν στη χώρα τους εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό.

Μπλοκάρει η Ελβετία τη δικαστική έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ!

(Σ.Σ.: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...)

Φραγμούς υψώνει η ελβετική κυβέρνηση στις εισαγγελικές αρχές ξένων χωρών που ερευνούν τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποστείλει εγκύκλιο στις εισαγγελίες της χώρας, με την οποία ουσιαστικά απαγορεύει την ικανοποίηση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής από ξένες χώρες, εφόσον αυτά σχετίζονται με υποκλαπέν υλικό από ελβετικές τράπεζες, και δη με αυτό της λίστας Λαγκάρντ.

Ελλάδα vs Γερμανία: "Συμφωνία κατάπαυσης πυρός κι όχι ειρήνης" η απόφαση των Βρυξελλών

Ίσως ο καλύτερος τίτλος για να περιγραφεί ότι συνέβη στο χθεσινό Eurogroup, είναι η φράση που χρησιμοποίησε αρθρογράφος του Der Spiegel. Η απόφαση “μοιάζει περισσότερο με μία κατάπαυση πυρός παρά με ειρηνευτική συμφωνία».
Ο γερμανικός Τύπος και μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού ,επιχειρούν να παρουσιάσουν τα όσα συνέβησαν χθες ως μια “καθαρή γερμανική νίκη” έναντι της Ελλάδας και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη , με τον οποίο είναι προφανές ότι υπάρχει …βεντέτα.