MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσία: Ενέκρινε το θεσμικό πλαίσιο για την χρηματοδότηση της Ελλάδας - "ΟΚ" από την Δούμα για τα πρώτα 100 δισ. $ της τράπεζας των BRICS

ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΠΑΙΡΝΕΙ «ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ» 

Στην πρώτη πράξη της ενεργοποίησης της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS, ως ανιστάθμισμα του ΔΝΤ, προχώρησε η ρωσική Δούμα εγκρίνοντας το ποσού ύψους 100 δισ.$ για την τράπεζα, το οποίο προέρχεται και από τις πέντε χώρες που απαρτίζουν το νέο αυτό οικονομικό γίγαντα. 

Σε απομόνωση το Βερολίνο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ


Η σκληρή στάση του Βερολίνου στη διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη κατέληξε σε σύνθεση απόψεων την Παρασκευή στο Eurogroup. Τόσο η αδιαλλαξία που προηγήθηκε, δυσανάλογη ως προς το διακύβευμα μιας ολιγόμηνης μεταβατικής συμφωνίας, όσο και η αναδίπλωση της τελευταίας στιγμής μαρτυρούν εκνευρισμό στο Βερολίνο, που είδε τη διαπραγμάτευση με την Αθήνα ως μια επιπλέον παρενόχληση σε μια σκληρή πολιορκία.