MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων: «Στοπ στην ανθελληνική εκστρατεία της Bild»

Να σταματήσει άμεσα την «ανθελληνική εκστρατεία» της ζητάει με ανακοίνωσή της από την Bild η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (DJV), επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία της «selfie του Όχι» υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας. 

Η DJV αναφέρεται στον σημερινό πηχυαίο τίτλο «Όχι» και το κάλεσμα προς τους αναγνώστες να φωτογραφηθούν με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και να αποστείλουν την φωτογραφία στην BILD, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την παράταση του ελληνικού προγράμματος. 

Το Reuters αποκαλύπτει: Έδωσαν θαλασσοδάνεια στους εφοπλιστές και τώρα πάνε να τα κουκουλώσουν!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΧΕΓΓΥΑ = ΚΛΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! 

Στην πώληση μέρους των επισφαλών ναυτιλιακών δανείων, ύψους πολλών δισ. δολαρίων, τα οποία έχουν στην κατοχή τους, σκοπεύουν να προχωρήσουν οι ελληνικές τράπεζες με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. 

Επεσαν οι υπογραφές: Ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο και πακτωλός ρωσικών επενδύσεων στο νησί

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ Β.ΠΟΥΤΙΝ 

Η Ρωσία εγκαθίσταται πλέον επίσημα με στρατιωτικές δυνάμεις στο ελληνικό εθνικό έδαφος, καθώς σε σειρά συμφωνιών που υπογράφηκε μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προβλέπει την εγκατάσταση μικτών στρατιωτικών κλιμακίων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο και στους κύριους λιμένες της Κύπρου προς εξυπηρέτηση των ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων! 

Σύγκριση λίστας Βαρουφάκη με e-mail Χαρδούβελη. Τι δεν είδαν τα "ΜΜΕ"

Η μία λίστα, το περίφημο «e-mail» Χαρδούβελη, ήταν μια σαφής και αποκλειστική καταγραφή νέων μέτρων – μέτρων λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής. Με στοιχεία, αριθμούς, στόχους και συγκεκριμένη κοστολόγηση. 

Η έτερη λίστα, η «λίστα Βαρουφάκη» που εγκρίθηκε χθες από το Eurogroup δεν έχει νέα μέτρα λιτότητας, έχει μάλλον ελάχιστουςαριθμούς και περιορισμένες υποσχέσεις παροχών. Επιχειρεί να γίνει η «γέφυρα» που θα οδηγήσει από την εποχή των… τροϊκανών επιταγών λιτότητας στην εποχή των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. Το αν θα το επιτύχει θα φανεί, εν πολλοίς, στην ερμηνεία της, καθ’ ότι είναι βασισμένη στην περίφημη, όσο και άτυπη… «ρήτρα ευελιξίας» της απόφασης του Eurogroup.