MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Λονδίνο 1953: Oταν η Ελλάδα "κούρευε" το γερμανικό χρέος έναντί της!

Στις 27 Φεβρουαρίου 1953 οι πιστωτές της Γερμανίας, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για να "κουρέψουν¨" το χρέος της. 

Το γερμανικό χρέος (προπολεμικό και μεταπολεμικό) ανερχόταν σε 32 δισεκατομμύρια μάρκα, χωρίς να υπολογίζονται οι πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. 

«ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ» ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ!

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ NEWSBOMB ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ REUTERS 

Με τρόπους που θα ζήλευε ακόμα και η ιταλική μαφία, τραπεζίτες και εφοπλιστές βρήκαν τρόπο να ξεφορτωθούν και να κουρέψουν τα επισφαλή ναυτιλιακά δάνεια. Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters περιγράφεται ακριβώς ο «χειρουργικός» τρόπος με τον οποίο οι ελληνικές τράπεζες επιχειρούν να ξεφορτωθούν τα «θαλασσοδάνεια» που οι ίδιες έδωσαν σε Έλληνες εφοπλιστές και τα οποία υπολογίζονται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια - Απόλυτη επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Newsbomb.gr 

Bild: Ποια είναι η εφημερίδα που αυτοαποκαλείται ανεξάρτητη και τα έχει βάλει με την Ελλάδα

«Όχι μην δανείσετε στους άπληστους άλλα χρήματα», «Ευχαριστούμε κύριε Σόιμπλε που κατατροπώσατε τον νέο προκλητικό υπουργό οικονομικών», σε ελεύθερη μετάφραση, είναι μόνο τα δυο πιο πρόσφατα πρωτοσέλιδα της πρώτης σε πωλήσεις εφημερίδας στη Γερμανία, τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν από εμπαθή, έως και πολιτικά κατευθυνόμενα, ειδικά λαμβάνοντας κανείς υπόψη την επικείμενη ψηφοφορία για το αίτημα παράτασης της ελληνικής βοήθειας στη Γερμανική Βουλή που λαμβάνει χώρα σήμερα. 

ΝΟΣΗΡΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ 25 ΔΙΣ. ΕΚΡΟΩΝ

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ 

Ένα απίστευτο και εξόχως αντεθνικό σχέδιο κατά της κυβέρνησης επιχείρησαν να θέσουν διάφορα σκοτεινά παράκεντρα, ενόσω η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν στο εξωτερικό τη συμφωνία - γέφυρα. 

Πρώτη η JP Morgan αποκάλυψε το οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας που υλοποιήθηκε το 2015. Τα ποσά που αναφέρονται είναι ιλιγγιώδη, χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Η ενορχήστρωση αυτού του οργανωμένου σαμποτάζ, συνιστά κακούργημα που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας και επιτέλους κάποιοι πρέπει να πληρώσουν για αυτό.