MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ντεμπούτο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης στην Ελλάδα: Το αντίπαλο δέος της ΕΕ εγκαταστάθηκε στην Αθήνα

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σε μια κίνηση ύψιστου συμβολισμού η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (ΕΟΕ) πραγματοποίησε την πρώτη της παρουσία στο εξωτερικό στο πλαίσιο της ημερίδας του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σε αίθουσα του υπουργείου Εξωτερικών.

Ποιοι απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης!

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΝΕΙΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Τις τελευταίες ώρες και παρά το γεγονός ότι στο Eurogroup επετεύχθη πολιτική συμφωνία μεταξύ των εταίρων και της κυβέρνησης, ορισμένα παράκεντρα που κινούνται τόσο στο χώρο της οικονομίας, όσο και στο χώρο της πολιτικής επιχειρούν να θέσουν την κυβέρνηση σε καθεστώς ασφυξίας και να μεταβάλλουν το κυβερνητικό σχήμα σε «ειδικού τύπου» με τη συμμετοχή πρόθυμων μνημονιακών οι οποίοι θα υπηρετήσουν πιστά τα σχέδια του Βερολίνου.

Έπεσαν οι μάσκες - Οι δανειστές ομολογούν εθνικό εκβιασμό!!!

Ξεκάθαρη ομολογία από τους δανειστές, ότι χρησιμοποιούν την τεχνητή κρίση ρευστότητας για να εκβιάσουν ωμά την χώρα μας και να μας βάλουν πάλι στο μνημόνιο, έκανε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο «Reuters». 

Κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να στραγγαλίσουν την ελληνική Οικονομία και να μας αναγκάσουν σε υποταγή, να αποδεχτούμε ένα ακόμα μνημόνιο. Οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας, πετούν τον μανδύα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και με ένα μείγμα «κακίας» και εκδικητικότητας λειτουργούν εκβιαστικά, αγνοώντας το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών που εκφράζει την θέληση του ελληνικού λαού. 

Ο Τσίπρας κήρυξε τον πόλεμο σε Μπόμπολα και Eldorado Gold

Μπορεί να μην τον κατονόμασε αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. 

Ο πρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας κήρυξε τον πόλεμο στον Μπόμπολα με αφορμή τις Σκουριές, μέσα από την ανάκληση των δύο πολεοδομικών αδειών για το εργοστάσιο της Eldorado Gold. 

Η ιδιαίτερη μνεία του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, την ώρα που τα βλέμματα όλης της χώρας ήταν στραμμένα επάνω του εν αναμονή της ανακοίνωσης των πρώτων νομοσχεδίων που θα καταθέσει η κυβέρνηση, μόνο τυχαία δεν είναι. 

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό. Είναι το πολίτευμά της.

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό. Ποτέ δεν ήταν οικονομικό. Η χώρα μας διαθέτει τα πάντα σε … φυσικό πλούτο, όσα θα ονειρευόταν η κάθε χώρα του πλανήτη. Λένε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό. Εννοείται πως η χώρα δεν χρεοκόπησε από τη φύση της, οι επιλογές την χρεοκόπησαν και την κατέστησαν υπόδουλη. 

Είναι όμως άραγε το πρόβλημα της χώρας μας τελικά πολιτικό; Μα, από το 1821 μέχρι σήμερα έχουμε αλλάξει δεκάδες χιλιάδες βουλευτές, χιλιάδες υπουργούς και εκατοντάδες πρωθυπουργούς. Κατά μέσο όρο έχουμε αλλάξει κυβερνήσεις με διάρκεια κάτω από ένα έτος. Ταυτόχρονα έχουμε δοκιμάσει όλες τις ιδεολογίες. Φιλελεύθερους, σοσιαλιστές και τώρα αριστερούς. Το πρόβλημα όμως παραμένει πρόβλημα. Τι φταίει;