MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η κακόφωνη χορωδία του φασισμού, ξεκίνησε.

Mε την χθεσινή ενέργεια της Τουρκίας να δεσμεύσει απο σήμερα 2/2/2015 έως και το τέλος του έτους….(!) σχεδόν το μισό Αιγαίο με την έκδοση αιφνιδιαστκής νότας για την διεξαγωγή ασκήσεων και δημιουργία πεδίου βολών αποτελεί μια πρωτοφανή ενέργεια η οποία δεν έχει προηγούμενο και ουσιαστικά αποτελεί τεράστιων διαστάσεων πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας.

Το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. αντέδρασε βέβαια δια του Ελληνα υπουργού εξωτερικών κ.Κοτζιά σε όλους τους αρμόδιους οργανισμούς ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. αλλά η Τουρκική πλευρά ως γνωστόν δεν πτοείται όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν.

Ο Χαρδούβελης ομολόγησε ότι οι δανειστές μας είχαν στήσει!

Την άποψη ότι οι εταίροι δεν έκλεισαν την αξιολόγηση των Νοέμβριο με σκοπό να εχουν την επόμενη κυβέρνηση στο χέρι και «να την βάλουν στο μαντρί, όπως και συμβαίνει» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. Ο κ. Χαρδουλβελης μίλησε για ό,τι προηγήθηκε πριν από τις εκλογές και έκανε τις προβλέψεις του για το τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον. 

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει εκεί που ήταν το «mail Χαρδούβελη» και ίσως με χειρότερα πράγματα. Την εκτίμηση αυτή τη βάσισε σε τρία σημεία: 

H BILD ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΟΙΜΠΛΕ … Εκατομμύρια ευρώ από Ελληνες ολιγάρχες στα κόμματα

"-Στο χωριό μου λέμε, ότι ο καθένας πρέπει να καθαρίσει το σπίτι του…" 

Aυτή είναι η ατάκα του Σόιμπλε στην κοινή συνέντευξη με τον Βαρουφάκη, όταν ρωτήθηκε από τον Παντελή Βαλασόπουλο για την Siemens και τον Χριστοφοράκο. 

Ο Σόιμπλε με μια δόση υπεροψίας ζήτησε να καθαρίσουμε το σπίτι μας-άσχετα αν μεγάλο μέρος της βρωμιάς στην αυλή μας γράφει made in Germany. 

Αυτό ήταν ένα πρώτο μήνυμα του Γερμανού. 

Την συνέχεια ανέλαβαν να δώσουν τα γερμανικά ΜΜΕ με απεσταλμένους τους στην Αθήνα. 

Κλονίζεται ο γερμανικός άξονας του νεοφασισμού

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Η πολιτική συμμορία του Σαμαρά συνεπικουρούμενη και από τους αρχιλήσταρχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ, επί δυόμιση χρόνια που κυβέρνησαν τη χώρα, καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό. Εξαθλίωσαν τη μεσαία αστική τάξη μέσω της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων και περιέκοψαν δραστικά τους μισθούς και τις συντάξεις. Και από πολέμιοι της πολιτικής της κυβερνήσεως του Γιώργου Παπανδρέου, που μας επέβαλε τα κατοχικά Μνημόνια, έγινε η κυβέρνηση Σαμαρά Μνημονιακότερη των Μνημονιακών. Στην προσπάθειά της να “παίζει” το καλό παιδί έναντι των τοκογλύφων – δανειστών μας που λέγονται και “εταίροι” μας στην ΕΕ, επέδειξε την απόλυτη δουλικότητα και ουδέποτε επί της ουσίας διαπραγματεύθηκε. Εάν δε, κέρδιζε η ΝΔ τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα απομυζούσε εκ νέου τους “συνήθεις ύποπτους”, δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Τουλάχιστον, απ΄ ότι καταγραφόταν στο e-mail Χαρδούβελη, αυτοί θα την πλήρωναν για άλλη μια φορά. 

"Τρέμει"το Βερολίνο να λάβουν οι μετανάστες ταξιδιωτικά έγγραφα από την Αθήνα

“Πονάει και τσούζει” το Βερολίνο ακόμη και η έκφραση της σκέψης να γίνει και αυτό μέρος του προβληματος των μεταναστών. Πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει μόνη της η Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση, ο οποίος είχε προτείνει ως ύστατη λύση ακόμη και τη μονομερή κατάργηση της Συνθήκης του Σένγκεν προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα των μεταναστών στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα δεν εισακουστεί από τους εταίρους της, έχουν σημάνει συναγερμό στην Γερμανία και ήδη προέκυψε το πρώτο δημοσίευμα . Η Handelsblatt, γράφει ότι η Ελλάδα …απειλεί ώστε να αποσπάσει μεγαλύτερη στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους της. Και τι άλλο θα πρέπει να γίνει δηλαδή;