MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η εξαφάνιση των γεννήσεων και η κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά!

Του ΒΑΣΙΛΗ Ν. ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ Δικηγόρου, Προέδρου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος 

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών έπραξαν -περιέργως- και κάτι σωστό ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πόσοι είναι οι θάνατοι και οι γεννήσεις στην Ελλάδα.

Όπως ανεγράφη («Καθημερινή», 8-2-2015): «Το γεγονός ότι όλα τα ληξιαρχεία της χώρας είναι πλέον συνδεδεμένα σε μια ενιαία βάση δεδομένων, δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να έχουμε εικόνα για την κίνηση του πληθυσμού σε πραγματικό χρόνο». Έτσι γνωρίζουμε ήδη ότι τον Ιανουάριο του 2015 οι θάνατοι ήσαν 12.561 και οι γεννήσεις μόλις 7.192, δηλαδή μέσα σ' έναν και μόνο μήνα του 2015 οι θάνατοι υπερέχουν των γεννήσεων κατά 5.369! Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί. Ο καθένας αντιλαμβάνεται σε τι κατήφορο βρίσκονται οι γεννήσεις το 2015. Τείνουν να εξαφανισθούν από την Ελλάδα, όταν μάλιστα ολόκληρο το προηγούμενο έτος οι θάνατοι (114.231) υπερείχαν των γεννήσεων (93.452) κατά 20.779.

Λογιστικός έλεγχος του χρέους: Ένα θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα!

Ενώ όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι επίκειται η συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του ελληνικού δημόσιου χρέους με πρωτοβουλία της προέδρου του Κοινοβουλίου Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι αλλεπάλληλες δηλώσεις της και οι άλλες σχετικές ειδήσεις κάνουν ήδη το γύρο της Ευρώπης προκαλώντας ενδιαφέρον και ενθουσιασμό στις τάξεις των κοινωνικών κινημάτων και ειδικά εκείνων για τον έλεγχο του χρέους σε χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ιρλανδία και κυρίως, η Ισπανία!