MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ» ΚΟΚΚΙΝΩΝ «ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ»

ΜΕ 35 ΣΕΝΤΣ ΑΝΑ ΔΟΛΑΡΙΟ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΣΑΛΛΑΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων επαναβεβαίωσε την Τρίτη (03/03/2015) δια του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, ότι θα προχωρήσουν οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών, κίνηση άκρως απαραίτητη ώστε να πέσει άπλετο φως σε μια σειρά από... δράσεις παρασκηνιακές που λαμβάνουν χώρα με πρωταγωνίστρια την Τράπεζα Πειραιώς.

Το «μεγάλο κόλπο» της Τρόικας

Ο πρόεδρος της επιτροπής χρηματοπιστωτικού ελέγχου του κυπριακού κοινοβουλίου, κατηγορεί την ΕΚΤ και το Euro Group πως έκλεψαν 3,4 δις € από τη χώρα του, από καταθέτες και από μετόχους, «δωρίζοντας» τα στην Τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ η ΕΚΤ, σε συνεργασία με τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης (Euro Group), φαίνεται πως υποχρέωσαν τις τρεις μεγάλες τράπεζες της Κύπρου το Μάρτιο του 2013, να πουλήσουν τα υποκαταστήματα τους στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς - σε μία εξευτελιστική τιμή, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν κατά το ποσόν των 3,4 δις €.

Ποιά Ελλάδα; Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες έσωσαν!

Σφοδρή κριτική στην Ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ασκεί το μέλος της διοίκησης του ΔΝΤ Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, σε συνέντευξή του στον Alpha. «Έδωσαν λεφτά για να σώσουν γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, και όχι την Ελλάδα», υποστηρίζει ο Μπατίστα, που κατηγορεί την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι υπερασπίζεται υπέρμετρα την Ευρώπη.

Ο ίδιος κάνει λόγο δε για αναγκαία αναδιάρθρωση του μέρους του ελληνικού χρέους που διακρατούν οι Ευρωπαίοι εταίροι.