MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Τα σκοτεινά αφεντικά της Ευρώπης

Τα πανίσχυρα λόμπι που δρουν ανεξέλεγκτα εκφράζοντας τις βουλές του χρηματοπιστωτικού τομέα και των πολυεθνικών της ενέργειας, των φαρμάκων και των τροφίμων είναι τα Bosses της Ε.Ε. 

Ποιος κυβερνάει την Ευρώπη; Η εύκολη απάντηση στο ερώτημα αυτό, με δεδομένη την κατάσταση απώλειας της εθνικής κυριαρχίας στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα ελέω μνημονίων και δανειακής σύμβασης, είναι: η Γερμανία διά των ευρωπαϊκών Θεσμών. 

Μια απάντηση συναισθηματικά φορτισμένη, που δεν απηχεί σε όλη την έκταση την πραγματικότητα αφού οι δεύτερες αναγνώσεις αποκαλύπτουν ότι οι επί της ουσίας κυρίαρχοι της Ε.Ε., οι καθοδηγητές και χειριστές των ευρωπαϊκών Θεσμών είναι τα πανίσχυρα λόμπι που δρουν ανεξέλεγκτα εκφράζοντας τις βουλές και τις ορέξεις του χρηματοπιστωτικού τομέα και των πανίσχυρων πολυεθνικών όπως της ενέργειας, του άνθρακα, των φαρμάκων, των τροφίμων. 

Deutsche Welle: 360 εκατομμύρια ευρώ τόκους κατέβαλε η Ελλάδα στη Γερμανία

«Καταστροφικός ο απολογισμός της πολιτικής διάσωσης έναντι της Ελλάδας» 

«Ένας στους δυο νέους στην Ελλάδα είναι άνεργος, οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας συρρικνώθηκαν από το 2009 κατά 25 % ενώ το χρέος αυξήθηκε δραματικά. Πέντε χρόνια μετά ο απολογισμός της πολιτικής διάσωσης στην Ελλάδα είναι καταστροφικός». 

Αυτό αναγκάστηκε να παραδεχθεί και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σε 40σέλιδη απαντητική επιστολή που απέστειλε, έπειτα από κατάλογο ερωτήσεων που κατέθεσε το κόμμα της Αριστεράς, αναφορικά με την πολιτική διάσωσης έναντι της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Rheinische Post. 

Οι μεγάλες καταστροφές και το γερμανικό χρέος στην Ελλάδα μέσα από ντοκουμέντα

Ποια ήταν όμως τα οφειλόμενα με αριθμούς κατευθείαν από τις πηγές; Πως περιγράφονταν και πως εκτιμούνταν οι καταστροφές, καθώς οι καπνοί δεν είχαν σβήσει ακόμα στην κατερειπωμένη Ελλάδα; 

Οι πηγές και τα νούμερα που αποκαλύπτουν

Πρώτη πηγή η πολύκροτη δίκη της Νυρεμβέργης. Αν και στη δίκη της πρώτης σειράς τα αποδεικτικά δεν είναι πολλά στην δίκη της δεύτερης σειράς υπήρξαν 10 καταδίκες εγκληματιών πολέμου που έδρασαν στη χώρα μας. Παρόλο που οι αναφορές καθώς και η βιβλιογραφία είναι τεράστιες, τα ντοκουμέντα με αμιγώς ελληνικό ενδιαφέρον είναι σχετικά περιορισμένα, μνημονεύονται σπάνια και αποσπασματικά και κεντρική θέση ανάμεσά τους λαμβάνουν οι μαρτυρικοί τόποι. Σε αυτά εκτός από τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εντοπίζεται κι ένα ακόμα κεφάλαιο, το οικονομικό που αναφέρεται στην λεηλασία του εθνικού και ιδιωτικού πλούτου της Ελλάδας. 

Εισαγγελέας ερευνά τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ

Προκαταρτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Παϊκόπουλος, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην Εισαγγελία Αθηνών για την κατοχή της λίστας Λαγκάρντ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την περίοδο που δεν ήταν υπουργός Οικονομικών. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ερευνάται από την δικαιοσύνη προκειμένου να επιβεβαιωθεί η κατηγορία για υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου και κατοχή κι ενδεχομένως επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που προστατεύονται από το τραπεζικό απόρρητο. 

Το γερμανικό πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου δημιουργεί ρεκόρ. Όμως βρίσκεται σε αντίθεση με τους κανόνες της ΕΕ

Tου Κώστα Μελά

Το γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο έκλεισε το 2014, με πλεόνασμα ρεκόρ ύψους 217 δις ευρώ. 

Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 1.134 δις ευρώ , επίσης ύψος ρεκόρ , ενώ οι εισαγωγές έφθασαν στα 916,5 δις ευρώ. Σε σχέση με το 2013 η ποσοστιαία μεγέθυνση των εξαγωγών ήταν της τάξεως του 3,7% ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,0%.

Βενιζέλος και Σαμαράς γύριζαν το CD της λίστας Λαγκάρντ στα γραφεία τους

Η αποκάλυψη που έκανε χθες (4/03/2015) στο ειδικό δικαστήριο ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, για το πώς έφτασε στα χέρια του το CD της λίστας Λαγκάρντ είναι τουλάχιστον τραγική. Πιο τραγική δεν θα μπορούσε να υπάρξει...

Η κατάθεση του πρώην προϊσταμένου του ΣΔΟΕ, Στυλιανού Στασινόπουλου κατά τη σημερινή (4/03/2015) τέταρτη μέρα ακροαματικής διαδικασίας στο ειδικό δικαστήριο είναι άκρως αποκαλυπτική.

Σαμαράς: Δεν φεύγω, αμφισβητήστε με...

Άμυνα δια της... επίθεσης επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς στην, κεκλεισμένων των θυρών,συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, καλώντας όποιον βουλευτή θέλει να βάλει θέμα ηγεσίας «εδώ και τώρα». 

«Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη μια τέτοια δύσκολη στιγμή» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Έτοιμη να θυσιάσει την οικονομία η Fed, για να μη σκάσει η φούσκα της αγοράς ομολόγων ύψους 100 τρισ.

"Γιατί η Fed, η κεντρική αμερικανική τράπεζα, τρέμει τον κίνδυνο εμφάνισης αποπληθωρισμού;" διερωτάται, μέσω νέας έκθεσής της, η Phoenix Capital. 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η επικεφαλής της Fed, J. Yellen, σπεύδει να διαμηνύει, με κάθε ευκαιρία, πως όσο χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, τόσο αυξάνεται το όφελος για την αμερικανική οικονομία.

Πρόκειται σαφώς για μια περίεργη παραδοχή, εκ μέρους της Yellen, αφού η Fed πρεσβεύει πως θετικά για την οικονομία λειτουργεί ο πληθωρισμός και όχι ο αποπληθωρισμός.