MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ο Γκίκας Χαρδούβελης και οι άλλοι, οι Καταθέσεις στο Εξωτερικό και οι Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ…

Οι καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό πολιτικά πρόσωπα (σ.σ.οι περισσότεροι νόμιμα και φορολογημένα) ταράζουν για άλλη μια φορά το πολιτικό σκηνικό. Αφορμή, το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Real News, σύμφωνα με το οποίο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έχει βγάλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον έγγραφο, ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη. 

H ανακοίνωση του Γκίκα Χαρδούβελη

Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:

Ο Ραχόι «πανηγυρίζει» γιατί πολίτες που δικαιούνται κοινωνικά προγράμματα πεθαίνουν πριν τα πάρουν!

Όταν λέμε ότι κάποιος «πατάει επί πτωμάτων» για να πετύχει τον σκοπό του θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, μεταξύ πολλών άλλων, και τον αγαπημένο μας Μαριάνο Ραχόι.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έφτασαν σε σημείο, την περασμένη εβδομάδα, να παρουσιάσουν ως «επιτυχία» τη μείωση του αριθμού των δικαιούχων στο πρόγραμμα «κοινωνικής βοήθειας» (αφορά δικαιώματα μιας θέσης σε δημόσιο γεροκομείο, βοήθειας στο σπίτι, τηλε-υποστήριξης ή επιδόματος για οικογενειακή φροντίδα), ενώ στην πραγματικότητα, όπως εξηγούν οι κοινωνικοί φορείς, αυτός ο αριθμός δεν μειώθηκε επειδή βρίσκονται λιγότεροι πολίτες «σε ανάγκη», αλλά επειδή «πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι πριν προλάβουν να λάβουν την απαραίτητη βοήθεια»!

Με τίποτα δεν αφήνει ο Σαμαράς την τελευταία καρέκλα που του απέμεινε.

του Γιώργου Δελαστίκ

Με τίποτα δεν φεύγει από μόνος του ο Αντώνης Σαμαράς! Δεν εγκαταλείπει τη θέση του προέδρου της ΝΔ, την τελευταία καρέκλα που του έχει απομείνει, ο κόσμος να χαλάσει!

Αν δεν τον ανατρέψουν, δεν πρόκειται να τον ξεφορτωθούν τα στελέχη της Δεξιάς! Μάλλον πρέπει να ζητήσουν τεχνογνωσία από τον Βαγγέλη Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ πώς εκβίασαν πολιτικά τον Γιωργάκη Παπανδρέου και τον εξανάγκασαν να «παραιτηθεί». Τι να πρωτοκάνει όμως και ο βουλιμικός για εξουσία Βενιζέλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή τρώει το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζοντας το συνέδριο ΠΑΣΟΚ για τον Μάιο!

Oι 40 πιο υπερχρεωμένες χώρες στον πλανήτη!

Το παγκόσμιο χρέος είναι σχεδόν τριπλάσιο της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής, όπως δείχνει σχετική πρόσφατη έκθεση του διεθνούς ομίλου συμβούλων επιχειρήσεων McKinsey.

Σύμφωνα με την έκθεση, η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-2009 προκλήθηκε από την κατακόρυφη αύξηση του παγκόσμιου χρέους.

Συγκεκριμένα, το παγκόσμιο χρέος έχει φθάσει στα 199 τρις δολάρια ή στο 286% του παγκόσμιου ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2014 από 269% το 2007, δηλαδή είναι 2,8 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος της παγκόσμιας οικονομίας, και από 246% του ΑΕΠ το 2000. Με άλλα λόγια, έχει διογκωθεί κατά 57 τρις δολλάρια από το 2007.

Ισπανία: 40 πρόσωπα της κυβέρνησης του Ραχόϊ κατηγορούνται για διαφθορά

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι βρίσκεται κάτω από συνθήκες πίεσης με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου καθώς πλησιάζουν εκλογές και θέματα διαφθοράς είναι πρώτα στη λίστα του κόμματος του.

Η δίκη δεν αναμένεται να αρχίσει νωρίτερα από το 2016 κι αναμένεται να διαρκέσει έως και έξι μήνες, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο ισπανικό δικαστικό σύστημα.


Τα πρόσωπα που κατηγορούνται στο πλαίσιο της υπόθεσης που αποκαλείται «δίκτυο Γκιρτέλ» φέρονται να δωροδοκήθηκαν με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων δεχόμενα ακριβά δώρα ή δωρεάν διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία, προκειμένου να αναθέσουν κρατικές συμβάσεις στον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, τον Φρανθίσκο Κορέα.


ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ... «ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ» ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΟ ΕΣΠΑ

ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ 2007-2013 ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ - ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΟ... ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. 

Έγγραφα – «φωτιά» που αποδεικνύουν ότι η κατασκευαστική εταιρεία του Μπόμπολα, ΕΛΛΑΚΤΩΡ «ρούφηξε» το 50% των συνολικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τον κατασκευαστικό κλάδο, αγγίζοντας το μυθικό ποσό των 6 δισ. ευρώ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το περιοδικό «HOT DOC». 

ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΟΙ «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ»

Είναι αυτοί που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο στους λαούς, επιβάλλουν αυστηρή λιτότητα, δίνουν μαθήματα ηθικής σε χώρες. Κάποτε όμως ήταν εκείνοι που με τις πράξεις και τη στάση τους, οδηγούσαν στις ακρότητες και την καταστροφή του 2008 που ακόμα πληρώνουμε. 

Οι κυβερνήσεις από την πλευρά τους, -όπως αναφέρει σε άρθρο της η «Εφημερίδα των Συντακτών», αναγνωρίζοντας την αδυναμία τους να συγκρουστούν και να επιβληθούν σ' ένα ανεξέλεγκτο πλέον σύστημα, αφήνουν τους κορυφαίους «αστέρες» του χρηματοπιστωτικού συστήματος να συνεχίζουν το... έργο τους. 

Τα παραδείγματα είναι πολλά: 

40 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ!

«Κάθε άνεργος αφαιρεί 11.000 ευρώ από το ελληνικό ΑΕΠ και 3.158 ευρώ από το ΑΕΠ των Ευρωπαίων εταίρων κάθε χρόνο!» 

Παρουσίαση της έρευνας «Ανεργία και Εμβάθυνση της Κρίσης, 2008-2014» που πραγματοποίησε το Σπουδαστήριο Οικονομίας του ΕΜΠ για λογαριασμό της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα

Η τεράστια αύξηση της ανεργίας των πρώην μισθωτών στην Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης (2008-2014) ευθύνεται για την απώλεια του 65% της συνολικής μείωσης του ΑΕΠ την περίοδο αυτή. 

Γιούνκερ σε ΕΕ: "Μερικοί δεν έχετε καταλάβει την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα"

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κάλεσε «όλο τον κόσμο», στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και δημοσιεύεται αύριο, στο κυριακάτικο φύλλο της. 

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχουν κατανοήσει όλοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σοβαρότητα της κατάστασης στην Ελλάδα», επέμεινε. 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ρεαλισμός Νίκου Κοτζιά vs. ευρωπαϊκή τύφλωση… και οι συνέπειες

Πραγματική αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, σε δημοσιογράφους μετά το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στη Ρίγα της Λετονίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη αν καταρρεύσει η Ελλάδα», λέγοντας ότι η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων είναι ήδη αποσταθεροποιημένη. 

Του ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΙΧΑ

(Διευθυντή Μελετών, Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας, ISDA/ΙΑΑΑ) 

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών καταλόγισε «πολιτιστικό ρατσισμό» στη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα. «Είναι αναγκαίο για το μέλλον της Ευρώπης να βρεθεί άλλος τρόπος συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Πρόκειται επίσης για γεωστρατηγική αναγκαιότητα», σημείωσε και πρόσθεσε: