MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Κοτζιάς: «Περί τα 80 δισ. ευρώ κέρδισε η Γερμανία από την ελληνική κρίση».

«Η Γερμανία, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, κέρδισε περί τα 80 δισ. ευρώ από την ελληνική οικονομική κρίση. Πρέπει να μιλούμε με αριθμούς, και όχι η μία πλευρά να θέλει να δασκαλέψει την άλλη με ψευτοηθικιστικές τοποθετήσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF, στη Ρίγα της Λετονίας, το περασμένο Σάββατο 7 Μαρτίου. 

Αυτή την τοποθέτηση ο Έλληνας υπουργός την έκανε αναφορικά με το ζήτημα που επανέρχεται συχνά στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα χρήματα που έχει χάσει η Γερμανία, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς συμβαίνει «ακριβώς το αντίθετο». 

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΕΤΟΥΜΕ ΖΗΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ – ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 

Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων τοποθετήθηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Η συζήτηση στο Κοινοβούλιο αφορά την πρόταση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών. 

Ιστορική χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός αποτείνοντας φόρο τιμής στα θύματα του Β’ παγκοσμίου Πολέμου και τιμώντας τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή για την ελευθερία της πατρίδας και τη διάλυση του ναζισμού. 

Νέα Κατοχή 1..

Εδώ και πολλούς μήνες το blog έχει εντρυφήσει με μεγάλη επιμέλεια στο να βρεί (μεγάλη κουβέντα! Έστω στο να υποθέσει) τί ακριβώς συμβαίνει, εκτός απ' το οφθαλμοφανές,
..και αν αυτό που συμβαίνει είναι κάτι καινούργιο, κάποια νέα ιδέα, ή κάτι παλιό,
..κάτι που και πιό παλιά επιχειρήθηκε και απέτυχε.

Ασχολήθηκε με την ευρωπαϊκή και ελληνική ιστορία από την αρχή του 20ου αιώνα, διαβάζοντας πολλά και διάφορα. 

Και ξαφνικά είδε το φως σε ένα βιβλίο, όχι και τόσο απρόσμενα, ομολογεί.
Πρόκειται για το ''Στην Ελλάδα του Χίτλερ: Η εμπειρία της Κατοχής'' του Μαρκ Μαζάουερ.

«ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Απίστευτα πράγματα που ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία συμβαίνουν στον χώρο των τραπεζών, όπου το status quo των μεγαλοτραπεζιτών επιχειρεί να διατηρήσει τον έλεγχο της αγοράς. 

Όπως κατ' επανάληψη έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr, οι συστημικοί και μνημονιακοί θύλακες στον κρατικό μηχανισμό βάζουν συνεχώς προσκόμματα στα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, ενώ δεν λείπουν και τα φαινόμενα μικρών ή και μεγάλων «πραξικοπημάτων», με μοναδικό στόχο τη διαιώνιση της κυριαρχίας τους και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.