MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Δείτε το παραμύθι τραπεζών και Σαμαρά..που μίλαγαν για μηδενικό χρηματοδοτικό κενό το 2015 !!!

Διαβάστε τι ανέφερε η ALPHA BANK, στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014
Η εκτίμηση του ΔΝΤ περί χρηματοδοτικού κενού € 12,6 δισ . το 2015 ( Ιούλ .2014) ήταν μάλλον πρόωρη και υπερβολική.

Με την επανάκαμψη της χώρας στις αγορές, καθώς και την ενεργή διαχείριση του χρέους και την άντληση πόρων από φορείς Γενικής Κυβέρνησης , και την καλύτερη του αναμενομένου υλοποίηση του Προϋπολογισμού 2014, προκύπτει ότι το χρηματοδοτικό κενό στη διετία 2014-2015 είναι σχεδόν μηδενικό , ακόμη και χωρίς νέο δανεισμό από τις αγορές ομολόγων.

Συγκεκριμένα , προκύπτει πλεόνασμα χρηματοδότησης € 8,0 δισ . το 2014, και έλλειμμα χρηματοδότησης € 0,5 δισ . στην διετία 2014-2015.

26,8 δις ευρώ φέσωσε το Δημόσιο ο Σαμαράς. Για να μη στενοχωρήσει την «τρόικα»

Του MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Λύση σωτηρίας οι 100 δόσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες αλλά και για το Ταμείο του κράτους

Χαράς ευαγγέλια είναι οι δύο λέξεις που περιγράφουν το κλίμα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ολοκληρωμένο το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της καταβολής σε 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ρύθμιση που απαλλάσσει εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες από το άγχος και την αγωνία για το αυτόφωρο, τη σύλληψη, την παρουσία κάθε μήνα στο Τμήμα, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την καταδίκη σε πολύχρονες ποινές φυλάκισης και τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, που φέρνει αργό θάνατο. Και όλα αυτά οδηγούσαν σε λουκέτα και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Με τον μεγάλο χαμένο να είναι το Δημόσιο και σε τελική ανάλυση η χώρα, αφού δεν έχει έσοδα για να πληρώσει τα κοράκια-δανειστές.

Το 56% του ελληνικού χρέους είναι παράνομο!

Η έκθεση της γαλλικής Επιτροπής Λογιστικού Έλεγχου του Δημόσιου Χρέους (CAC) και οι υπολογισμοί του οικονομολόγου Michel Husson Solidarité & Progrès (Γαλλία) (μτφρ. Κριστιάν)

Όπως μας εκμυστηρεύτηκε με λίγη ειρωνεία ένας φίλος, «οι ηγέτες της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα, είναι απλά σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι κρατούν το λόγο τους ...». Όποιος θέλει ας καταλάβει...

Κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι την Πέμπτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τους εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ, τόνισε για άλλη μια φορά ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να αναδιαρθρωθεί το δημόσιο χρέος και δεν είναι ρεαλιστικό να απαιτεί η Τρόικα 3% πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 .

Ποιος φοβάται την αλήθεια;

Χρειάστηκε να περάσουν μερικά eurogroup, ένα δημόσιο διάγγελμα του Τσίπρα, μερικές αισιόδοξες κυβερνητικές ανακοινώσεις, κάτι διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα και μία αίσθηση περηφάνιας που απλώθηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια για να φανερωθεί η αλήθεια. Τελικά, φανερώθηκε.

Το γράψαμε πριν τις εκλογές, το γράφουμε μετά τις εκλογές και είναι μία πασιφανής κατάσταση που δεν γίνεται να κρυφτεί, ακόμα και αν ντοπαριστούμε όλοι με εθνική ανωτερότητα και πάμε με φουστανέλες και τσαρούχια στις Βρυξέλλες για να απαιτήσουμε απο τους εταίρους μας την οριστική διαγραφή του χρέους και τον άμεσο τερματισμό των πολιτικών ακραίας λιτότητας: Η οικονομική κατάσταση της ελλάδας είναι δεδομένη και δεν αλλάζει με ευχολόγια και λεκτικά πυροτεχνήματα. Δεδομένη είναι σήμερα, δεδομένη ήταν και χτες, δεδομένη θα είναι και αύριο, δεδομένη ήταν και το 2003, όταν οι ρουφιάνοι του ΠΑΣΟΚ μας μιλούσαν για εκσυγχρονισμό και ιστορίες για αγρίους.

Εθνοκτονια σε εξέλιξη: Σοκάρει η πρόβλεψη της Eurostat για τον πληθυσμό της Ελλάδας το 2080

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

Όποιος διαβάζει την πρόβλεψη της Eurostat για τον πληθυσμό της Ελλάδας το 2080 καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ασύλληπτο νούμερο, αδιανόητο και φοβερά αποκαρδιωτικό… Με βάση τα στατιστικά των γεννήσεων- θανάτων από το 2011 και μετά, αλλά και με βάση τη μαζική μετανάστευση νέων και οικογενειών στο εξωτερικό, η Ελλάδα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο δημογραφικής κατάρρευσης. 

Δυστυχώς, οι αρμόδιοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Πλήρης αδιαφορία από Πολιτεία, κόμματα και επίσημη Εκκλησία. Ειδικότερα για την Εκκλησία μόνο μια αναφορά να κάνουμε, για την εβδομάδα ιερατικών κλήσεων : Όταν δεν γεννιούνται νέα παιδιά, λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών ( και άλλων ) μέτρων ενάντια στους Πολύτεκνους και τους Τρίτεκνους, πως ελπίζει η Εκκλησία να βρει νέους ιερείς ; 

«ΕΤΣΙ ΤΑ... ΑΡΠΑΖΕ Ο ΚΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ»

ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ «ΣΧΕΔΙΑΖΕ» ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ, ΟΙ OFFSHORE ΚΑΙ ΤΑ 14 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ... ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ 

Από το φθινόπωρο του 1998 φέρεται να προετοίμαζε το έδαφος για το μεγάλο «κόλπο» εις βάρος του ελληνικού δημοσίου με τα υποβρύχια, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνιος Κάντας. 

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από όσα αναφέρονται στη δικογραφία για τα σκάνδαλα των υποβρυχίων, την οποία μεταβίβασε τον Δεκέμβριο του 2014 στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, ο Αντεισαγγελέας, κ. Βεργώνης.