MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Οι Έλληνες δεν έχουν Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους ξελασπώνει τις μνημονιακές κυβερνήσεις 

Ανάποδα ξεκινάει την έρευνα η νεοσυσταθείσα Επιτροπή που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής, κυρία Κωνσταντοπούλου. Αντί να ανοίξει τους φακέλους των "πειραγμένων" στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που ως επιχείρημα προέβαλε ο κ. Γ. Παπανδρέου για να επιβληθεί στην Ελλάδα μνημόνιο, η Επιτροπή θα ελέγξει όλες τις μίζες, δάνεια και προμήθειες που πιθανόν να βρει ότι πήραν κομματικά στελέχη προ μνημονίου. Από το 2010 οι Έλληνες δεν έχουν Ανθρώπινα Δικαιώματα και η κυβέρνηση ψάχνει ποιος έφαγε τα λεφτά. 

Η ρήξη της Ευρωζώνης με την Ελλάδα

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Με αγωνία αλλά και με απάθεια, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, παρακολουθεί ο Ελληνικός Λαός τους καθημερινούς διαξιφισμούς μεταξύ της νέας Κυβέρνησης και της Γερμανίας. Η οποία, ως γνωστόν, ομιλεί και αποφασίζει τώρα εκ μέρους και της Ευρωζώνης. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης της πολιτικής ιστορίας, αλλά ούτε και γνώστης της εκάστοτε συμπεριφοράς των ηγετών διαφόρων κρατών κατά τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση διαφόρων θεμάτων π.χ. προβλημάτων. 

Ο κάθε απλός άνθρωπος και ο κάθε Έλληνας αντιλαμβάνεται από μόνος του, από όλα αυτά τα οποία βλέπει και ακούει καθημερινώς, αλλά και βγάζει και τα δικά του συμπεράσματα, ότι το επίπεδο εις το οποίο έχουν φθάσει οι εξελίξεις, δεν έχει καμία σχέση με διαπραγματεύσεις. Είναι τώρα μία γενικευμένη εικόνα προσωπικών επιθέσεων, προσβολών πολιτικών ηγετών, οι οποίοι με την συμβολή και των ΜΜΕ συμπαρασύρουν Λαούς και Κράτη της Ευρωζώνης και Ε.Ε. σε ένα τώρα ακήρυκτο πόλεμο, με απρόβλεπτες συνέπειες..

Το «μεγάλο κόλπο» της Τρόικας

Ο πρόεδρος της επιτροπής χρηματοπιστωτικού ελέγχου του κυπριακού κοινοβουλίου, κατηγορεί την ΕΚΤ και το Euro Group πως έκλεψαν 3,4 δις € από τη χώρα του, από καταθέτες και από μετόχους, «δωρίζοντας» τα στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ η ΕΚΤ, σε συνεργασία με τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης (Euro Group), φαίνεται πως υποχρέωσαν τις τρεις μεγάλες τράπεζες της Κύπρου το Μάρτιο του 2013, να πουλήσουν τα υποκαταστήματα τους στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς - σε μία εξευτελιστική τιμή, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν κατά το ποσόν των 3,4 δις €.

Πως η Γερμανία μαζεύει όλο το χρήμα από το 2009 και μετά.

Του Γ. Δελαστίκ
 
Καλπάζουν ασυγκράτητες προς τα πάνω οι τιμές των μετοχών των 30 μεγαλύτερων γερμανικών εταιρειών που συγκροτούν τον δείκτη DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Τη Δευτέρα έσπασαν και το φράγμα των 12.000 μονάδων, πηδώντας κατευθείαν στις... 12.219 μονάδες! Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Μόλις πριν από έναν μήνα ο DAX είχε υπερβεί τις 11.000 μονάδες! 

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 δε ο δείκτης αυτός βρισκόταν στις 9.800 μονάδες, αλλά τις 10.000 μονάδες τις είχε υπερβεί στιγμιαία στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς, όπως και κοντά στα τέλη της. Τώρα, τους δυόμισι μήνες του 2015 που έχουν περάσει, ο DAX έχει απογειωθεί, κερδίζοντας... 1.000 μονάδες κάθε μήνα! Καλά, ας μην κάνουμε καλύτερα συγκρίσεις με την αρχή της κρίσης, γιατί τότε θα φανεί πεντακάθαρα πως οι μόνοι που κερδοσκοπούν και κερδίζουν ασύστολα από την κρίση στην Ευρωζώνη είναι πρωτίστως οι Γερμανοί. 

Γερμανικό σχέδιο αποσταθεροποίησης με…την ευγενική χορηγία της αντιπολίτευσης!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Η πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα, να ζητήσει «πενταμερή» πριν την κρίσιμη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ, δείχνει, όπως τονίζουν στο Newsbomb.gr έγκυρες πηγές απ΄το περιβάλλον του, την απόφαση του πρωθυπουργού να επιλύσει πολιτικά πρωτίστως την κρίση στις σχέσεις με τους δανειστές.

«Ο Αλέξης επιμένει στην πολιτική διαπραγμάτευση κι επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων σχετικά με την υλοποίηση της απόφασης της 20ης Φλεβάρη», μας υπογράμμισε στενός συνεργάτης του.