MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ο μύθος της Πορτογαλίας

Είναι ουτοπικό να πιστεύει κανείς ότι δεν θα πληρώσει τα χρέη του, ότι θα αυξήσει τους μισθούς και θα μειώσει τη φορολογία, απαιτώντας νέα δάνεια από τους εταίρους - ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, τοποθετούμενος εναντίον της Ελλάδας 

Η Πορτογαλία τα κατάφερε, πληρώνοντας πρόωρα το δάνειο του ΔΝΤ για να εξοικονομήσει 500 εκ. € τόκους (3,25% επιτόκιο χρεώνει το ταμείο), οι Πορτογάλοι εξοφλούν τα δάνεια τους αντί να ζητιανεύουν όπως οι Έλληνες, χωρίς να διαδηλώνουν εναντίον της Τρόικας κοκ. - διαβάζει κανείς στον ξένο τύπο. Είναι όμως πράγματι έτσι; 

O Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ούτε Γιωργάκης Παπανδρέου, ούτε Αντωνάκης Σαμαράς


του SON OFEON 

Παρακολουθώντας κάποιος τα δημοσιεύματα του Ελληνικού και ξένου τύπου σχηματίζει την εντύπωση ότι όλοι αναμένουν κάτι δραματικό να συμβεί ως τις 23 Μαρτίου 2015. 

Ιδιαίτερα τα ΜΜΕ της Ελλάδας προσπαθούν παράλληλα να μεταδώσουν και την ανησυχία στους πολίτες της Ελλάδας για την ασφάλεια των καταθέσεων τους.
Παρουσιάζουν στα άρθρα τους τη νέα κυβέρνηση είτε σαν να μην γνωρίζει τι κάνει, είτε ακόμα χειρότερα να είναι συμβιβασμένη ήδη με το 'Brussels Group" και να ψάχνει τρόπο να κάνει την κωλοτούμπα. 

Οι εκτιμήσεις αυτές είναι λανθασμένες. 

Παραδοχή ZDF: "Εμείς παραποιήσαμε την εικόνα με τη χειρονομία Βαρουφάκη για να δείξουμε την εμπάθεια των Γερμανών"

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

Προϊόν μοντάζ, που οδήγησε πολλά ΜΜΕ (και όχι μόνο) να την πατήσουν σε όλο τον κόσμο, είναι το βίντεο με την άσεμνη χειρονομία που φέρεται να κάνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα των γερμανών κωμικών του "ZDF" που έκανε το σατυρικό τραγούδι, "V for Varoufakis". 

Στο βίντεο το οποίο παρουσιάστηκε και στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο κανάλι ARD με καλεσμένο τον Έλληνα υπουργό στις 15 Μαρτίου, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να λέει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να ανακοινώσει τη χρεοκοπία τον Ιανουάριο του 2010 και στη συνέχεια «να δείξει το δάχτυλο» στη Γερμανία και να της πει ότι τώρα αντιμετώπισε εσύ το πρόβλημα. Στο ίδιο βίντεο, το οποίο προκάλεσε σάλο στη Γερμανία και εκτεταμένα άρθρα στον γερμανικό τύπο, ο Έλληνας υπουργός εμφανίζεται την ώρα που εκστομίζει τη φράση «stick the finger to Germany» να κάνει και την αντίστοιχη κίνηση. 

«Στην Ελλάδα με Αγάπη»

«Στην Ελλάδα με Αγάπη» το μήνυμα του #Blockupy (Ελληνικά, English, Deutsch) #frankfurt #18M 

Το κείμενο στα Ελληνικά 

«Η ώρα του Κυρίου, έρχεται σαν κλέφτης στην μέση της νύχτας, γράφει ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή του προς τους Θεσσαλονικείς, την κοινότητα στην οποία τώρα υπάρχει η σύγχρονη ελληνική πόλη της Θεσσαλονίκης. Μία απίστευτη σύμπτωση μιας και σήμερα ξανά ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα εποχή, μία εποχή που ξέσπασε μάλλον ξαφνικά έχοντας τις ρίζες της στην Ελλάδα. 

Οι προκλήσεις αυτής της νέας εποχής, δεν εξαρτώνται απλά από την δυνατότητα κάποιας κυβέρνησης να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των ψηφοφόρων, επειδή οι μεγάλες αλλαγές που πλησιάζουν και που εγκαινιάστηκαν από τις Ελληνικές Εκλογές, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μία κυβέρνηση και σίγουρα όχι από μία κυβέρνηση που είναι μόνη της. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε πριν από λίγο, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως αποκάλυψε, χρειάστηκε τρεις ημέρες για να πάρει στα χέρια του τη δανειακή σύμβαση διότι την είχε μαζί του ο Γκίκας Χαρδούβελης

Μείζον ζήτημα λειτουργίας του ελληνικού κράτους δημιουργείται μετά την καταγγελία του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πως όταν ανέλαβε καθήκοντα δεν έβρισκε ούτε τα επίσημα έγγραφα που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές.

«Ζήτησα τη δανειακή σύμβαση. Πήρε 3,5 μέρες να βρεθεί διότι δεν υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών. Την αρχική και τη μετέπειτα σύμβαση με το ΔΝΤ αναγκάστηκα ο ίδιος να έρθω σε επαφή με το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον για να το πάρω... Πρόκειται για μια εικόνα που μας θλίβει όλους. Δεσμεύομαι, πως όταν εγώ αναχωρήσω από το υπουργείο Οικονομικών, ο επόμενος δεν θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση».