MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Αύξηση φόρων 337% στους φτωχούς Έλληνες - 9% στους πλούσιους.

Την παράλογη ανισότητα της εφαρμογής των μέτρων προς αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα καταδεικνύει έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler. Οι αριθμοί δείχνουν ότι το χάσμα είναι αγεφύρωτο, με τους φτωχότερους Έλληνες να έχουν επιβαρυνθεί φορολογικά στα χρόνια της κρίσης κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%. 

Αν και θεωρητικά οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα ήταν σε απόλυτα νούμερα μερικών εκατοντάδων ευρώ, το ποσοστό αυτό προκύπτει από το λόγο σε σχέση με τις μειώσεις σε μισθούς αλλά και την αύξηση της ανεργίας.

4 ώρες είχε κλεισμένη σε ένα δωμάτιο ο Αλέξης την ηγεσία της Ευρώπης

Δεν το είχε ξανακάνει ποτέ άλλοτε Έλληνας πρωθυπουργός. Σε μεγάλη ηγετική φυσιογνωμία που ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα και παίζει καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, εξελίσσεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Σε αντίθεση με τους υποτακτικούς και δοσίλογους που μας κυβερνούσαν τα τελευταία χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας με αποφασιστικότητα τόλμη και… τσαμπουκά, κατάφερε να καθηλώσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τους επτά ισχυρότερους ηγέτες και παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός μιας μικρής χώρας, υποχρεώνει το ιερατείο της Ευρώπης να ξενυχτήσει στην κυριολεξία και για 4 ώρες να τους σφυροκοπεί με τα επιχειρήματα για τα δίκαια του ελληνικού λαού και τους έθνους. 

Γάλλοι οικονομολόγοι καταγγέλλουν: "60-70% του ελληνικού χρέους είναι παράνομο" - Le Monde: "Πως και ποιοι το δημιούργησαν"

ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΑΛΥΣΟΔΕΘΕΙ" Η ΧΩΡΑ 

Στο 60-70% ανέρχεται το ελληνικό παράνομο, η άνομο, η δυσβάσταχτο και άρα νομικά διαγράψιμο ελληνικό χρέος σύφωνα με Γάλλους οικονομολόγους, και η Le Monde σε μακροσκελές αλλά λεπτομερές άρθρο της προσπαθεί να ορίσει ποια από τα χρέη εμπίπτουν στους παραπάνω ορισμούς. 

Θα γίνει κατανατοητό ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω μια "ληστείας" στην οποία συμμετείχαν όλοι οι υποτιθέμενοι "σύμμαχοι" και "εταίροι".