MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Τα τέσσερα ψέμματα των νταβατζήδων για τον Κατρούγκαλο

…και η μια αλήθεια.

Ψέμα 1ον 

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η «υπόθεση Κατρούγκαλου ξεκινά το πρωί της 26ης Ιανουαρίου που ανακοινώνονται τα εκλογικά αποτελέσματα βάσει των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα και ο κ. Κατρούγκαλος εξελέγη βουλευτής». Ποτέ δεν εκλέχθηκε βουλευτής ο κ. Κατρούγκαλος γιατί ποτέ δεν ήταν υποψήφιος. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Κατρούγκαλος εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής στις 25 Μαΐου 2014 και παραιτήθηκε από Ευρωβουλευτής όταν έγινε Υπουργός.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα εξελίσσεται σε γεωπολιτική απειλή για την Ευρώπη

Του Χρήστου Καπούτση

Με ισχυρό χαρτί την γεωπολιτική αξίας της χώρας, ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, δίνει τη μεγάλη μάχη στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, προκειμένου να επιτύχει πολιτική λύση με τους ευρωπαίους δανειστές μας, που θα επιτρέψει στη χώρα να υπερβεί τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα και να επανέλθει στον ενάρετο κύκλο της δημοσιονομικής σταθερότητας, της ανάπτυξης και της ευημερίας. 

«Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας αποτελεί το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί του Τσίπρα», έγραφε πρόσφατα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. 

«Καίνε» τη Μέρκελ

Του Παναγιώτη Αποστόλου 

Παρακολουθώντας οι ευρωπαίοι πολίτες, στις τηλεοράσεις τους, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Φρανκφούρτη, κατά τα εγκαίνια της νέας έδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη μεγάλη γερμανική μεγαλούπολη – που κόστισαν 1,3 δις ευρώ - δεν πίστευαν στα μάτια τους! 

Θεωρούσαν πως δεν είναι εικόνες από μια γερμανική πόλη, αλλά από γεγονότα της Μέσης Ανατολής ή της Λατινικής Αμερικής. Αναρωτιόνταν λοιπόν, εάν είναι δυνατόν αυτά να συμβαίνουν στη “Δημοκρατική” Γερμανία, όπου οι αριθμοί ευημερούν!! Στην κραταιά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!! Στη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε!!