MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Το γερμανικό ντοκιμαντέρ που δείχνει πώς η Τρόικα κατέστρεψε την Ελλάδα

Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Στα ίχνη της τρόικας – Ισχύς χωρίς έλεγχο». Το μήνυμα ήταν ότι το 2010 οι χώρες του ευρώ δεν άφησαν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει για να προστατεύσουν τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζας, που ως κύριοι δανειστές θα έχαναν γύρω στα 40 δισ. ευρώ. 

Στο ντοκιμαντέρ μιλά ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρουσιάζονται τα άδεια καταστήματα, έχει συνεντεύξεις με ανθρώπους το εισόδημα των οποίων έχει επηρεαστεί και ασκεί κριτική στην μείωση των κατώτατων μισθών.

Ολόκληρη η επιστολή Α.Τσίπρα στην Α.Μέρκελ: "Άλλαξε στάση ή αλλιώς δεν ξαναπληρώνω χρέη"

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ 

Από χθες τα μεσάνυχτα το defencenet.gr είχε ενημερώσει τους αναγνώστες του για την επιστολή του Α.Τσίπρα προς την Α.Μέρκελ με βάση την οποία ξεκαθάριζε ότι "Δεν θα πληρώσουμε το χρέος. Προτεραιοτητά μας είναι οι Έλληνες πολίτες" στέλνοντάς της τελεσίγραφο με βάση το οποίο εάν η καγκελάριος επιθυμεί την αποφυγή πιστωτικού γεγονότος με άσχημες επιπτώσεις προς το ευρώ θα πρέπει να αλλάξει στάση.