MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

Όταν διατυμπάνιζα ότι η ονομαστική αξία του Σταύρου Ψυχάρη, του ισχυρού άντρα (στα λόγια να βρισκόμαστε) του καταρρέοντος ΔΟΛ, έχει την αξία κατοχικού πληθωριστικού χαρτονομίσματος, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν ότι υπερβάλω… 

Και να που «η μεγάλη αποκάλυψη» του ξεχασμένου από την έμπνευση δημοσιογράφου του περασμένου αιώνα στο δύσμοιρο «ΒΗΜΑ», μετατράπηκε εν ριπή οφθαλμού, από «καταγγελία ΣΟΚ κατά Κατρούγκαλου», σε «ζήτημα ηθικής τάξεως και ορθής πολιτικής συμπεριφοράς»… Τουτέστιν κατόπιν ωρίμου σκέψεως το «ζήτημα ηθικής τάξεως και ορθής πολιτικής συμπεριφοράς» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα μετατραπεί σε «μας συγχωρείτε λάθος!»… 

Η κυβέρνηση σταματάει την αποπληρωμή του χρέους αν δεν εκταμιευτούν οι δόσεις

Έτοιμη η λίστα – Το Σάββατο το Brussels Group

Με στάση πληρωμών προειδοποιεί ευθέως τους θεσμούς η κυβέρνηση. 

«Η κυβέρνηση έκανε απολύτως σαφές σε όλα τα επίπεδα της ευρωζώνης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων τις οποίες καθυστερούν από το 2014. 

Η χώρα έχει να εισπράξει δόση από Κομισιόν ή Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Αύγουστο του 2014 και παρ' όλα αυτά εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της», αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης. 

Εσωτερική πτώχευση

Η Ελλάδα, το μοναδικό πρόβατο που αντιδράει κλειδωμένο στο κλουβί, επιχειρώντας να «δαγκώσει» το μεγάλο λύκο, τη Γερμανία, κινδυνεύει με στάση πληρωμών - έχοντας αποκοπεί από τις διεθνείς χρηματαγορές και από τη χρηματοδότηση της Ευρώπης

"Ο Λένιν, το έργο του οποίου φαίνεται να γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση, είχε πει κάποτε πως υπάρχουν καταστάσεις, στις οποίες πρέπει κανείς να θυσιάζει χώρο, για να κερδίζει χρόνο. Με βάση το συγκεκριμένο αξίωμα η ασαφής συμφωνία με την Ευρώπη, η οποία επιτεύχθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ επικυρώθηκε τη Δευτέρα, οδηγεί στο εξής συμπέρασμα:

Το Σχέδιο Ευρώπη...

Το ερώτημα που τίθεται συχνά τελευταία είναι τι σκοπό έχουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά κεφάλια να κάνουν για την συνέχιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι πρέπει να είναι κάποιος πολύ αφελής αν πιστεύει ότι η Κρίση στην οποία περιήλθε η Ένωση ήταν απρογραμμάτιστη.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω αρχίζεις να ξετυλίγεις το κουβάρι αυτού του εκτρώματος που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση που με τρόπο ειρηνικό κατάφερε να εξοντώσει τα έθνη της Ευρώπης εφόσον έγινε κατανοητό και με το Α’ και τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ότι οι σφαίρες και το αίμα δεν έχουν τα αποτελέσματα σκλαβιάς που μπορεί να έχουν υπογραφές και συνθήκες.

Η μεγάλη απάτη ενάντια στο κράτος και το λαό

Ο λαός σπάνια αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει στο επίπεδο της παγκόσμιας οικονομίας γιατί σχεδόν ποτέ κανείς πολιτικός, ιδιαίτερα οικονομολόγος, δεν εξηγεί με απλά λόγια τι ακριβώς συμβαίνει.

Το 2009, πριν η Ελλάδα μπει στο ΔΝΤ, το χρέος της ανερχόταν στα 329 δισεκατομμύρια, στο 129% του ΑΕΠ. Αυτό το χρέος προερχόταν αποκλειστικά από ιδιώτες δανειστές (ιδιωτικές τράπεζες με τα παρακλάδια τους, ασφαλιστικά ταμεία και funds). Στο σημείο αυτό αποφασιστηκε ξαφνικά από τους δανειστές (σύμφωνα με τη θεωρία σοκ και δέος) ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο και θα πρέπει να σταματήσουν την χρηματοδότηση! (δείτε το καταπληκτικό video του Σοκ και Δέος https://www.youtube.com/watch?v=wpJZM-2LroE ).

Κάτω από αυτές τις επίπλαστες συνθήκες πανικού, ο Γ. Παπανδρέου το 2010 έφερε στην Ελλάδα την Τρόικα για να συνεχίσει την… χρηματοδότηση δηλαδή την πλήρη οικονομική παράδοση της χώρας.