MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Οι «μαύροι κύκνοι» που απειλούν τις αγορές

Το εύθραυστο σκηνικό στη γεωπολιτική σκακιέρα, η επιστροφή της Federal Reserve στη θεωρούμενη «κανονική» νομισματική πολιτική, η επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Κίνας αλλά και η αισιοδοξία για τον θετικό αντίκτυπο από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ είναι οι βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία των αγορών το επόμενο διάστημα.

Σε σχετική δημοσκόπηση που διεξήγαγε η βρετανική τράπεζα Barclays μεταξύ τουλάχιστον 900 διεθνών επενδυτών, εμφανίζεται ενισχυμένο το ποσοστό όσων ανησυχούν ιδιαιτέρως για τις επιπτώσεις από τη στροφή της Fed σε μια πιο περιοριστική νομισματική πολιτική. 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ... ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΓΓΛΟΙ

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ «ΠΛΟΥΣΙΑ» ΣΕ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...»

Αφορμή του παρόντος έδωσε η είδηση ότι η νέα πραξικοπηματική Σιωνιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, φυγάδευσε και παρέδωσε όλο το χρυσό της φτωχιάς Ουκρανίας στις Σιωνιστικές ΗΠΑ, της Ν.Τ.Π. Παρέδωσαν όλο το χρυσό των φτωχών Ουκρανών στο Πρόεδρο τηςΝέας Τάξης Πραγμάτων ROTHSCHILD, εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης που τους εγκατέστησε κυβερνήτες της Ουκρανίας, με τη γνωστή πραξικοπηματική μέθοδο.

Γράφει ο διεθνολόγος Αντώνης Ι. Γρυπαίος

Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες ψυχασθενείς ηγέτες της Ν.Τ.Π., εις ένδειξη ευγνωμοσύνης από τα πιόνια τους, δεν θέλουν μαρμάρινες προτομές & στεφάνους, αλλά προσφορά & δώρα σε ΧΡΥΣΟ!!! ...

Ύποπτη υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Fitch

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΗΡΘΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟ

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η απρόσμενη αυτή κίνηση του οίκου αξιολόγησης να υποβαθμίσει αιφνιδίως χθες αργά το βράδυ την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε CCC από B προηγουμένως.

Mάλιστα, υποβάθμισε κατά τρεις ολόκληρες βαθμίδες τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας και ταυτόχρονα υποβάθμισε σε C -από Β- την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας και σε B, από ΒΒ προηγουμένως, το Country Ceiling.

Η επόμενη προγραμματισμένη εξέταση της Ελλάδας για την πιστοληπτική της αξιολόγηση θα γίνει στις 15 Μαΐου.