MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Πτώχευση εντός του ευρώ...

Η κυβέρνηση οφείλει να διατηρήσει την ηρεμία της, χωρίς να χάσει την αποφασιστικότητα της - επειδή μπορεί να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, διαγράφοντας ένα μέρος του χρέους, χωρίς να διακινδυνεύσει την έξοδο από την Ευρωζώνη

"Η Γερμανία, η οποία προσπαθεί να μας προβάλλει ως ενόχους για τη χρεοκοπία της χώρας μας, ενώ μας αρνείται μία διαγραφή που προσφέρθηκε στην ίδια το 1953, παρά το ότι είχε «αιματοκυλίσει» ολόκληρη την Ευρώπη, ξεχνάει πως χρεοκόπησε τέσσερις φορές στην πρόσφατη ιστορία της - παραμένοντας σε κατάσταση αδυναμίας εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της, χρεοκοπημένη δηλαδή, από το 1800 μέχρι σήμερα, πάνω από 26 χρόνια.

Η ΕΕ και το ΔΝΤ θυσίασαν την Ελλάδα

Επιτέλους να αρχίσει η διεθνής κοινή γνώμη να καταλαβαίνει, όσα η εγχώρια αδυνατεί .

Το ΔΝΤ λοιπόν μέσα σε μία νύχτα άλλαξε τον εσωτερικό κανονισμό του με υπεύθυνο τον "φίλο" μας Στος Καν, όταν ο προηγούμενος επέτρεπε δανεισμό μόνον όταν το χρέος ήταν βιώσιμο. Ο λόγος που έγινε ήταν να διασωθούν οι Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες που απαιτούσαν να μην έχουν ζημίες, ενώ αυτές δάνειζαν απερίσκεπτα στις αφερέγγυες Ελληνικές κυβερνήσεις.

117 ψήφοι ανθρωπιάς

του Νίκου Λυγερού. 

Ο αρμενικός λαός απέδειξε ακόμα μια φορά πόσο δίπλα στέκεται στην Ανθρωπότητα. Με 117 ψήφους η Βουλή της Αρμενίας αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και τη Γενοκτονία των Ποντίων. Με αυτήν την πράξη οι αθώοι της γενοκτονίας των Αρμενίων έγιναν οι Δίκαιοι για άλλες δύο Γενοκτονίες. Δηλαδή εργάστηκαν υπέρ των θυμάτων του ίδιου θύτη. 

Δεν ξέχασαν τα άλλα δεδομένα, επειδή δεν τους αφορούσαν άμεσα. Συνέχισαν το έργο της Ανθρωπότητας με την αναγνώριση εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας. Τώρα πια δεν έχουμε μόνο την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Σουηδία από το 2010 που έχουν αναγνωρίσει αυτές τις Γενοκτονίες. 

Η προίκα του Βενιζέλου και η τύχη του Στουρνάρα

Του Κώστα Βαξεβάνη 

Έχετε ξεφυλλίσει τις δηλώσεις του Πόθεν Έσχες των πολιτικών; Θα πάθετε σοκ. 

Ανεβαίνουν στη σελίδα της Βουλής για μερικές μόνο μέρες και μετά εξαφανίζονται. Δεν έχω καταλάβει γιατί για μερικές μόνο μέρες και όχι συνεχώς, αλλά αυτό μάλλον σχετίζεται με τη δική μου αδυναμία να αντιληφθώ τη σοβαρότητα του κοινοβουλευτικού έργου. Αναφέρομαι στο κοινοβουλευτικό έργο που έχει την ικανότητα να συγκαλύπτει, να αμνηστεύει και να παραγράφει.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ»

ΠΟΙΟΙ «ΒΑΡΩΝΟΙ» ΤΩΝ MEDIA ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 

– ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ 

Η μάχη με τη διαπλοκή την οποία επέλεξε να ανοίξει ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι εξίσου – ίσως και περισσότερο – σκληρή με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές. Ο πόλεμος είναι ανορθόδοξος και το «σύστημα» χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους για να προσεγγίσει και να χειραγωγήσει το πολιτικό σύστημα. Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο άνθρωπος που πολεμήθηκε όσο λίγοι, αφού πρώτος άνοιξε το μέτωπο με τους εκπροσώπους της διαπλοκής.