MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΙΔΟΥ Η ΔΙΑΤΑΞΗ – ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ: Έχετε θαλασσοδάνεια; Κλείνετε.

Τη δυνατότητα να παρεμβαίνει ο υπουργός Επικρατείας και να ζητά τη λύση εταιρειών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια και αποφεύγουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και γενικότερα δεν έχουν τακτοποιημένα τα οικονομικά των επιχειρήσεών τους δίνει άρθρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. 

Μάλιστα η συμπεριφορά ενίων ιδιοκτητών έχει προκαλέσει και την αντίδραση των τραπεζών που χρηματοδοτούν με δάνεια τη λειτουργία χρεωμένων Μέσων Ενημέρωσης. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι σκοπεύει να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και δείχνει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. 

Πολεμικές αποζημιώσεις: Το βίντεο του ZDF που θα έκανε ακόμα και ένα Γερμανό να υποστηρίξει την Ελλάδα

Η τρόικα στην ελληνική στην ταβέρνα, ο επιζών από το Δίστομο και γιατί η Γερμανία πρέπει να πληρώσει και αυτή το χρέος της (Vid)

Κωστής Χριστοδούλου

Ένα ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε η Ελλάδα στους αγώνες που δίνει τόσο για να κατανοηθεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια από τις πολιτικές της τρόικας όσο και στην διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων. Πρόκειται για το σόου Die Anstalt (To Ινστιτούτο) που προβάλλεται από ZDF, το δεύτερο κανάλι της κρατικής (!) τηλεόρασης της Γερμανίας. Η επόμενη εκπομπή με αντικείμενο την Ελλάδα, η οποία θα προβληθεί από την γερμανική τηλεόραση αύριο Τρίτη, έχει ήδη «ανέβει» στο ίντερνετ.

ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ;

30.000 ΛΟΜΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΟΜΗΡΟΣ... 

Πόσο ελεύθερη είναι η ΕΕ στις αποφάσεις της, πόσο αδιάβροχοι οι πολιτικοί της ηγέτες και πόσοι κρατούν ομπρέλα στις Βρυξέλλες κάθε που βρέχει... λομπίστες; Μήπως η πραγματικότητα δεν εμπνέει καθαρές πολιτικές εκκρίσεις και ως εκ τούτου και αυτή η Ευρωπαϊκή άνοιξη δε μυρίζει... Δημοκρατία; 

Της Γεωργίας Λινάρδου 

Την ώρα που οι μηχανισμοί της ΕΕ σκληραίνουν με τους απείθαρχους του ευρωπαϊκού σώματος και ευαγγελίζονται τη διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και πολλά άλλα ομολογουμένως πολύ συμβατά με το Ευρωπαϊκό ιδεώδες, ένα κακό σπυρί έχουν αφήσει να μεγαλώνει στον... κόρφο τους. Όταν η ευρωπαϊκή νομοθεσία εξαρτάται από χιλιάδες λομπίστες, μερικοί εκ των οποίων διαθέτουν και μόνιμο γραφείο στις Βρυξέλλες (ίσως και να' ναι το πιο αθώο αυτό) τι είδους διαφάνεια ευαγγελίζεται και παλεύει γι' αυτήν η ΕΕ;