MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η ντροπή της συμπόνιας...

Ποιός σας υπενθυμίζει στο απόγειο της δύναμης σας κ. Merkel την παροδικότητα σας; Επειδή με τη δύναμη τυφλώνεται κανείς. Εσείς άλλωστε είπατε τη φράση, η οποία τρομάζει: είμαι σχεδόν μόνη μου στην Ευρώπη - μου είναι όμως αδιάφορο, έχω δίκιο ...

"Θεωρείστε κυρία Merkel ως ένα «ταπεινό» άτομο. Τόσο «ταπεινή» όμως δεν μπορεί να είσαστε, ώστε να σας είναι αδιάφορο τι θα γράψει η ιστορία στο μέλλον για εσάς....Θα θυμόμαστε τον καγκελάριο Kohl ως τον πατέρα της ένωσης της Γερμανίας και του ευρώ, σαν έναν μεγάλο ηγέτη που υπερέβαινε τα σύνορα. Πώς θέλετε να θυμόμαστε εσάς κυρία Merkel; Σαν εκείνη την καγκελάριο που κατέστρεψε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση;

Η πυριτιδαποθήκη της Ευρωζώνης

Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα της νομισματικής ένωσης, μετά το αθεράπευτα υπερχρεωμένο τραπεζικό της σύστημα, είναι αναμφίβολα η Ιταλία - η οποία θα έπρεπε να επιλέξει την υιοθέτηση της λιρέτας, το συντομότερο δυνατόν 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι προφανώς, όπως έχουμε ήδη αναφέρει (ανάλυση), το τραπεζικό της σύστημα - ειδικά τα μη εξυπηρετούμενα, τα επισφαλή δηλαδή δάνεια στους ισολογισμούς των τραπεζών, τα οποία θα συνεχίσουν να αυξάνονται ραγδαία, καθιστώντας κάποια στιγμή απαραίτητη τη διάσωση τους από τους ομολογιούχους, από τους μετόχους και τελικά από τους καταθέτες τους. 

ZDF: «Οι Έλληνες πληρώνουν ενώ εμείς τους βρίζουμε! - Δεν δώσαμε βοήθεια αλλά δάνειο - Δεν χάσαμε ούτε λεπτό»

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Μετά την εκπομπή για το Δίστομο οι παρουσιαστές της σατιρικής εκπομπής «Die Anstalt» του ZDF επέστρεψαν δριμύτεροι και άνοιξαν τα μάτια στους Γερμανούς πολίτες δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι αυτοί οι ίδιοι και οι φορολογούμενοι των άλλων ευρωπαϊκών κρατών δεν έχουν χάσει ούτε ένα ευρώ από την υποτιθέμενη "βοήθεια" προς την Ελλάδα.

Πέντε ερωτήματα αναζητούν πειστικές απαντήσεις από τον κ. Σαμαρά στην Εξεταστική

ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αφού αναφερθήκαμε χθες στις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου, ας δούμε σήμερα τις ευθύνες του Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε από μία σκληρή αντινημονιακή θέση, πείθοντας και την ελληνική κοινωνία ότι το μνημόνιο είναι κάτι χειρότερο από έγκλημα (όπως είπε και ο Ταλλεϋράνδος): είναι λάθος.

La Tribune: "Ο Α.Τσίπρας είναι ο μόνος που ύψωσε ανάστημα στην Α.Μέρκελ - Έκανε επίδειξη στρατηγικής"

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ως τον μόνο ηγέτη στην ΕΕ που τόλμησε να υψώσει ανάστημα και με εξυπνάδα τώρα πια φαίνεται ότι έχει επιβάλλει την στρατηγική του και έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Α.Μέρκελ, χαρακτηρίζει η La Tribune τον Έλληνα πρωθυπυοργό Α.Τσίπρα.

«Απομένει στον Αλέξη Τσίπρα, που έχει υποτιμηθεί πολύ από τον ξένο Τύπο, να κάνει επίδειξη στρατηγικής ενός έξυπνου ηγέτη» και μπορεί «ο Ελληνας πρωθυπουργός να μην είναι σίγουρος για τη νίκη, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες που μπόρεσε να υψώσει πολιτικό ανάστημα στον τομέα της τακτικής απέναντι στην Ανγκελα Μέρκελ»

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών που χρησιμοποιούν εθνικές

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση αναλυτικά στοιχεία για τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών που χρησιμοποιούν εθνικές συχνότητες.

Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρείται να διαμορφωθεί μια σαφής εικόνα των τελών που οφείλουν τα κανάλια στο Δημόσιο.