MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Διαβάστε τι έγραφε ένας Αμερικανός για την Ελλάδα 66 χρόνια πρίν… Θα εκπλαγείτε!!

Το 1947, ο Πωλ Πόρτερ, επικεφαλής της Επιτροπής για την Αμερικανική βοήθεια στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη χώρα προκειμένου να υποβάλει τα συμπεράσματά του. Συνέταξε τη γνωστή έκθεση ή Μνημόνιο Πόρτερ.

Σε αυτή την έκθεση, περιγράφεται η Ελλάδα πριν από 66 χρόνια. Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και βέβαια ο απλός κόσμος. Διαβάστε τα συμπεράσματα του Πόρτερ και βρείτε τις διαφορές με σήμερα. Η Ελλάδα είναι 66 χρόνια πίσω. 

Τι «προετοιμάζεται» με τον χρυσό στα παγκόσμια οικονομικά κέντρα;

Η Γερμανία ζήτησε τον κατεπείγον επαναπατρισμό του χρυσού της από τις ΗΠΑ και την Γαλλία

Η Γερμανία ζήτησε τον επείγον επαναπατρισμό του χρυσού της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γαλλία, διότι είναι πλέον σαφές σε όλους, ότι οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες δεν εμπιστεύονται η μία την άλλη, γράφει η ιστοσελίδα investmentwatchblog.com, η οποία ειδικεύεται στην δημοσίευση οικονομικών πληροφοριών

Μυστικές εκθέσεις: Ανυπολόγιστες οι συνέπειες ενός Grexit για την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια οικονομία

ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 1 ΤΡΙΣ.ΕΥΡΩ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΕ 

Στο ιλιγγιώδες ποσό του 1 τρισεκ. ευρώ με το βάρος να πέφτει κυρίως σε Ευρώπη και ΗΠΑ, φθάνει το κόστος μιας πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας. 

Όπως προκύπτει από μυστικές εκθέσεις που έχουν συντάξει όλοι οι βασικοί παίκτες του δανειστικού πακέτου της Ελλάδας αλλά και οι κυριότερες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα -Γαλλία και Γερμανία- οι συνέπειες ενός grexit είναι ανυπολόγιστες και κινούνται σε τριπλάσιο αν όχι σε τετραπλάσιο επίπεδο από την έκθεση που έχουν σε ελληνικούς τίτλους. 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Με τα στοιχεια που φερνει σημερα στην δημοσιότητα η Δημοκρατία, ο κύριος Στουρνάρας δεν θα πρεπει μα παραιτηθεί αλλά να οδηγηθεί άμεσα στην δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως υπάρχουν πολλά κενά για τη στάση που κράτησε ο κ. Στουρνάρας το 2012 ως υπουργός Οικονομικών όταν η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ του ζήτησε να «συμμαχήσουν» απέναντι στον υπόλοιπο μηχανισμό διάσωσης προκειμένου να επιτύχουν ελάφρυνση του χρέους κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Αντ’ αυτού, οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Στουρνάρας απευθύνθηκε στον Σόιμπλε και του αποκάλυψε την πρόταση της Λαγκάρντ.

Γιατί άραγε ο κ. Στουρνάρας έκαψε το σχέδιο Λαγκάρντ για κούρεμα 10 δισ;
Τα ερωτήματα για τη δράση του καθηγητή Οικονομικών είναι πολλά.

Εσωτερική πτώχευση

Η Ελλάδα, το μοναδικό πρόβατο που αντιδράει κλειδωμένο στο κλουβί, επιχειρώντας να «δαγκώσει» το μεγάλο λύκο, τη Γερμανία, κινδυνεύει με στάση πληρωμών - έχοντας αποκοπεί από τις διεθνείς χρηματαγορές και από τη χρηματοδότηση της Ευρώπης 

"Ο Λένιν, το έργο του οποίου φαίνεται να γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση, είχε πει κάποτε πως υπάρχουν καταστάσεις, στις οποίες πρέπει κανείς να θυσιάζει χώρο, για να κερδίζει χρόνο. Με βάση το συγκεκριμένο αξίωμα η ασαφής συμφωνία με την Ευρώπη, η οποία επιτεύχθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ επικυρώθηκε τη Δευτέρα, οδηγεί στο εξής συμπέρασμα: