MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Dani Rodrik: Στήνουν τους Έλληνες στον τοίχο με μεταρρυθμίσεις - αιμοραγία

Στην Ελλάδα εφαρμόζετε «συνταγή» κοινωνικής έκρηξης και όχι ανάπτυξης, δηλώνει ο γνωστός οικονομολόγος.

Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Dani Rodrik στο τεύχος 35 του περιοδικού Crash και στη Δέσποινα Παπαγεωργίου.

Μιλάει για τη διάβρωση της δημοκρατίας, την ασυδοσία των αγορών και για το ποια θεωρεί καλύτερη λύση στο ελληνικό δράμα.

Ενδείξεις παγκοσμίου κραχ

Η κρίση στον κλάδο της εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου. 

Analyst Team 

Αυτό που λείπει είναι εκείνη η μικρή σπίθα που θα προκαλούσε μία άνευ προηγουμένου πυρκαγιά σε ολόκληρο τον πλανήτη, με αφετηρία τις Η.Π.Α. – η οποία δεν είναι απίθανο να προέλθει από την Ελλάδα, εάν τυχόν αθετήσει κάποια πληρωμή.

Μία οικονομική κρίση ξεσπάει συνήθως εντελώς απρόοπτα, χωρίς καμία προειδοποίηση και ακριβώς εκείνη τη στιγμή που δεν την περιμένει κανείς – παρά το ότι, τις περισσότερες φορές, οι ενδείξεις είναι ολοφάνερες. Για παράδειγμα, πριν συμβεί το μοιραίο, παρατηρείται μεγάλη πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων – κάτι που ήδη διαπιστώνεται σήμερα, όπως φαίνεται από το δείκτη που τις καταγράφει (πηγή).