MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Μάχη αρχών και καναλαρχών

Το μεγαλύτερο ελάττωμα του ισχυρού είναι πως έχει μάθει να είναι μόνο ισχυρός. Έτσι δεν αντιλαμβάνεται πότε γίνεται ανίσχυρος, αλλά και πώς να συμπεριφερθεί ως ανίσχυρος. 

Στη θέση αυτή μάλλον βρίσκονται τα εγχώρια μιντιακά συγκροτήματα, τα οποία για πρώτη φορά δεν βρίσκονται σε σχέση ισχύος απέναντι σε κυβέρνηση, ή το λιγότερο, δεν λειτουργούν με τον τρόπο που έχουν μάθει να λειτουργούν.


Ένα από τα πρώτα μέτρα που πήρε η νέα κυβέρνηση, είναι να κάνει απαιτητά τα τέλη από τα κανάλια. Είναι μάλλον το πρώτο σοκ για τα συγκροτήματα τα οποία είχαν μάθει να έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι και πολλές φορές τους πρωθυπουργούς της χώρας να κάνουν τον πωλητή σε τιμή ευκαιρίας.


Η... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η «ΒΟΜΒΑ» ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ – ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ;

Το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας έφερε στην επικαιρότητα ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα που οι αγορές προσπαθούν επιμελώς να κρύψουν... κάτω από το χαλί. Μια ασύλληπτης ισχύος κερδοσκοπική βόμβα χρηματιστηριακών παραγώγων, με αξία που ξεπερνά τα 600 τρισεκατομμύρια δολάρια, πάνω στην οποία «κάθεται» σήμερα η παγκόσμια οικονομία.