MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η χειραγώγηση του νομίσματος της Ευρώπης

Η Υπερατλαντική Συνεργασία Εμπορίου και Επενδύσεων, την οποία διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα ωθούσε, σύμφωνα με μελέτες, την ευημερία και θα μείωνε την ανεργία και στις δύο οικονομίες, όπως και σε άλλες χώρες.

Ταυτόχρονα, η ΥΣΕΕ θα βοηθούσε στην επαναφορά της βεβαιότητας στην Ευρώπη και την υπερατλαντική κοινότητα. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο στην πραγματοποίηση αυτών των πλεονεκτημάτων: το ευρώ.

«Πακέτο» 10 δισ. ευρώ «εδώ και τώρα» από τη Ρωσία υπό την μορφή προκαταβολών για το φ.α.

«Βαθιά ανάσα» στην οικονομία

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σε συνάντηση ιστορικής σημασίας που σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων αναφέρεται το Μέγαρο Μαξίμου, αναφερόμενες στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν με ένα «κερασάκι» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ: Την προκαταβολή κάποιων ετών (σε 500 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζονται τα έσοδα) του νέου αγωγού φυσικού αερίου ποου υπέγραψε σήμερα το πρωί στην Βουδαπέστη ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς! 

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ Μ.Μ.Ε. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥΤΙΝ

Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης επιχείρησαν να ερμηνεύσουν τη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν βάζοντας τη δική τους … 

κριτική-πινελιά σε όσα ειπώθηκαν και διαδραματίστηκαν. 

Οι Financial Times αναφέρουν σε δημοσίευμά τους ότι ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε διπλωματική νίκη που δεν του κόστισε το παραμικρό, ενώ κάνουν λόγο για αποτυχία της Ελλάδας να πετύχει την εξαίρεση στη ρωσική απαγόρευση εισαγωγής προόντων που προέρχονται από χώρες της ΕΕ.