MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Αφρούς βγάζουν κατά του Τσίπρα για την επίσκεψη στη Ρωσία

Μαινόμενος και χθες εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα ο γερμανικός, ο αγγλικός, ο αμερικανικός, ως και ο γαλλικός Τύπος εξαιτίας του ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα. «Ηλίθιες (!)» χαρακτήρισε τις ελληνικές απαιτήσεις για πολεμικές αποζημιώσεις ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. 

Περιττό να τονιστεί φυσικά ότι οι κατάπτυστες δηλώσεις του Γκάμπριελ βρήκαν τη θέση τους στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας της γερμανικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η οποία είχε δύο επιπλέον άρθρα και ένα δηλητηριώδες σχόλιο εναντίον της Ελλάδας. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Σταμάτησε γενναίο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων το 2010 ο Ζ.Κ. Τρισέ;

Είναι πιθανό το ελληνικό χρέος να είχε κουρευτεί και μάλιστα γενναία στην αρχή της κρίσης αν ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ …

Ζαν Κλοντ Τρισέ συναινούσε στη σχετική πρόθεση του ΔΝΤ. Αυτό ισχυρίζεται ο Πολ Μπλουστάιν του Κέντρου Διεθνούς Διακυβέρνησης και Καινοτομίας (CIGI) σε έρευνά του που δημοσιεύει τo Business Insider

Ο προκάτοχος του Μάριο Ντράγκι και πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ αποδεικνύεται ίσως ο μοιραίος άνθρωπος της ελληνικής κρίσης: Είναι ο άνθρωπος που, σύμφωνα με αποκαλυπτική διεθνή έρευνα, τίναξε στον αέρα το 2010 το σχέδιο του ΔΝΤ για δραστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους, επιλέγοντας να σώσει τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. 

Ο δρόμος προς το Μνημόνιο.

Του Χρήστου Οικονομόπουλου* 

Είναι επιβεβλημένο να γνωρίζουμε απόλυτα τι συνέβη τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη , και γιατί η πατρίδα μας και οι Έλληνες υπέστησαν μια τέτοια κατακόρυφη πτώση της ποιότητας ζωής τους. Έχοντας αυτή τη γνώση θα είμαστε πιο ώριμοι να αξιολογήσουμε πολιτικές επιλογές και κατευθύνσεις, και θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε επιλογές απεμπλοκής απ την κρίση.