MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Επιμελητήριο Αυστρίας: Παράνομη η Τρόικα, διέλυσε την Ελλάδα!

Να την καταργήση τώρα το Ευρωκοινοβούλιο, προτείνει ο καθηγητης Λούκας Ομπερτνόρφερ.

Η μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων οφείλεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική ριζικής λιτότητας που ακολουθήθηκε από την τρόικα, η οποία συνιστά ένα μόρφωμα εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου, όπως είναι επίσης ο EFSF, ο ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.


Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο νομικός και ερευνητής του Εργατικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Λούκας Ομπερντόρφερ, ο οποίος θεωρεί ως «σωστό δρόμο» μια αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δικαίωμα άσκησης «βέτο» από μέρους του.


ΕΤΣΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 1980!

Αφιέρωμα της Washington Post στο... success story του Σαμαρά που διέλυσε τη χώρα 


Δημοσίευμα της Washington Post περιγράφει με τον πιο ευθύ τρόπο πώς η ΝΔ γύρισε πίσω κατά τριανταπέντε χρόνια την Ελλάδα. 

Συνέτριψαν μισθούς και συντάξεις, διέλυσαν την ελληνική επιχειρηματικότητα και βύθισαν στα τάρταρα την αγοραστική δυνατότητα του Έλληνα, προκαλώντας άσκοπη εσωτερική υποτίμηση, για να δικαιολογήσουν τα υπέρογκα δάνεια που έπαιρναν και χρέωναν τον ελληνικό λαό. 

JP Morgan Chase: "Έρχεται μια φοβερή παγκόσμια οικονομική κρίση" - Στην ΕΕ παίζουν με τη "φωτιά"

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ "ΣΚΑΝΔΑΛΗ" ΕΑΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΔΕΝ ΛΟΓΙΚΕΥΤΟΥΝ

Μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση βρίσκεται προ των "πυλών" όπως αποκαλύπτει ένα μη τυχαίο πρόσωπο, αλλά ο ίδιος ο διεθύνων σύμβουλος της JP Morgan (η παλαιά Chase Manhatan ιδιοκτησίας της πανίσχυρης οικογένειας Ροκφέλερ), δίνοντας έται το "στίγμα" του γιατί η ΕΕ παρά τους "κομπασμούς" της δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει. 

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει ότι αυτή τη φορά η "σκανδάλη" θα είναι διαφορετική (το 2008 ήταν οι Lehman Broters) εννοώντας, ότι η ελληνική κρίση μπορεί να είναι η νέα αιτία για το "σκάσιμο" της "φούσκας"