MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΚΑΖΑΚΗΣ : Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης εμπλέκεται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο χειραγώγησης επιτοκίων.

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν ξεκινά ανεξάρτητη δικαστική έρευνα;

Η Deutsche Bank βρέθηκε αναμεμιγμένη στη χειραγώγηση του επιτοκίου αναφοράς Libor. To libor είναι το διατραπεζικό επιτόκιο δανεισμού του Λονδίνου και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά επιτόκια του χρηματοπιστωτικού τομέα παγκόσμια. Πάνω σ” αυτόν εδράζονται τρισεκατομμύρια χρηματοοικονομικών συμβάσεων, των οποίων η ονομαστική αξία βρίσκεται κάπου μεταξύ 300 και 800 τρις δολαρίων.

«Η υποδομή εφαρμογής της λιτότητας στην Ελλάδα αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό Δίκαιο»…

Τα λόγια που ακολουθούν δεν ακούστηκαν… στη Μόσχα, ή σε «περιθωριακούς» κύκλους της Αριστεράς σε κάποια χώρα της Ευρώπης, αλλά σε χώρα του «γερμανικού πυρήνα» της ενωμένης Ευρώπης, οπότε ενδεχομένως έχουν τη δική τους βαρύτητα, ως ένδειξη των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο επίπεδο των κοινωνιών.

«Η μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων οφείλεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική ριζικής λιτότητας που ακολουθήθηκε από την τρόικα, η οποία συνιστά ένα μόρφωμα εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου, όπως είναι επίσης ο EFSF, ο ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο»…