MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα είναι η χειρότερη φορολογικά χώρα για να ζει μια οικογένεια

Μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά, η συνολική επιβάρυνση (φόροι και εισφορές) που έχει στο εισόδημά του ένας Έλληνας εργαζόμενος με δύο παιδιά ανήλθε το 2014 στο 43,4%. Την στιγμή, που ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,9%. 

Οπως γράφει και το capital.gr μετά και τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ όπου η φορολογική επιβάρυνση μιας οικογένειας με παιδιά είναι υψηλότερη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα φορολογικά βάρη που επωμίζεται ένας άγαμος εργαζόμενος χωρίς παιδιά. Και αυτό, όταν στα υπόλοιπα κράτη του ΟΟΣΑ η μέση φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών με δύο παιδιά είναι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη σε σχέση με τον άγαμο εργαζόμενο χωρίς παιδιά. 

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ! Να πως μας θέλουν και «μοιράζουν» τον ΚΑΡΚΙΝΟ σε όλο τον κόσμο!

Στοιχεία που προκαλούν ΣΟΚ έρχονται στην επιφάνεια, σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μία παγκόσμια ελίτ θέλει και μοιράζει τον καρκίνο σε όλο τον κόσμο.

Όλα αυτά γίνονται βέβαια με μοναδικό στόχο το κέρδος, αφού αρχικά δημιουργείται ο καρκίνος και στη συνέχεια οι φαρμακοβιομηχανίες μας βάζουν να πληρώσουμε για θεραπείες δίχως αποτέλεσμα!

Είναι καλά τεκμηριωμένο το σενάριο πως η Λέσχη της Ρώμης, ο Bill Gates, Τεντ Τέρνερ, οι Ροκφέλερ, ο Warren Buffet και πολλοί άλλοι παγκοσμιοποιητές σχεδιάζουν να κυριαρχήσουν και να αποδεκατίσουν την ανθρωπότητα με τη μείωση του πληθυσμού.

ΚΑΖΑΚΗΣ : Το μέσο εισόδημα στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει στο επίπεδο της δεκαετίας του ’80.

Τα τελευταία επτά χρόνια, η οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα έχει εξαλέιψει όλη την πρόοδο ειδικά για τους φτωχούς των … 

προηγούμενων 28 χρόνων, σημειώνει η Washington Post στις 10 Απριλίου.

Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί όσο περίπου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης στο μεσοπόλεμο. Ποτέ ξανά στην ιστορία της δεν υπέστη τέτοια συρρίκνωση σε συνθήκες ειρήνης. Και συνεχίζει να συρρικνώνεται σε τρέχουσες τιμές. Η ανεργία υπερβαίνει το 27% επίσημα, η μερική απασχόληση το 10%, ενώ η απόσυρση από την αγορά εργασίας υπολογίζεται σ” ένα επίσης 10% της απασχόλησης. Με άλλα λόγια, σχεδόν 1 στους 2 Έλληνες από τον οικονομικά προς εργασία πληθυσμό είτε είναι άνεργος, είτε άεργος, είτε με μεροκάματα στη χάξη και τη φέξη.

Στοιχεία - σοκ: Πληρώνουμε τους περισσότερους φόρους και εισφορές μεταξύ 34 χωρών του ΟΟΣΑ!

ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Της Μαρίας Βουργάνα

Μια θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ. Βρίσκεται στην πρώτη θέση στη φορολόγηση των οικογενειών με έναν εργαζόμενο και δύο παιδιά. 

Όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ, μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά, η συνολική επιβάρυνση (φόροι και εισφορές) που έχει στο εισόδημά του ένας Έλληνας εργαζόμενος με δύο παιδιά ανήλθε το 2014 στο 43,4%, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,9%.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΔΙΩΧΝΕΙ» ΤΗΝ TASK FORCE

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

H ελληνική κυβέρνηση «γύρισε την πλάτη» στην Task Force και συνεπεία αυτού, οι εντολοδόχοι του Βερολίνου αναμένεται να διαλυθούν.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως διαλύει και τα τελευταία απομεινάρια της μνημονιακής πολιτικής, αρνούμενη να συνεργαστεί με την Task Force και όπως όλα δείχνουν, ο Ράιχενμπαχ θα πάρει το δρόμο για το …σπίτι του.