MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Οι Financial Times απορούν γιατί οι Έλληνες πλέον δεν τρομοκρατούνται από τα ΜΜΕ των δανειστών!

Κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την Ελλάδα, καθώς «ο ήλιος λάμπει, τα εστιατόρια είναι γεμάτα και η Αθήνα δεν πανικοβάλλεται», όπως αναφέρει ο αρθρογράφος των Financial Times, Τόνι Μπάρμπερ, εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι τα συστημικά ηλεκτρονικά, έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ που υποστηρίζουν τους δανειστές δεν έχουν καταφέρει να τρομοκρατήσουν τους πολίτες!

Τα παραπάνω, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπάρμπερ, αποδεικνύουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν γνωρίζει ή δεν φοβάται ότι μπορεί να βρίσκεται δύο βήματα πριν από τον γκρεμό.

Μογκερίνι για Ελλάδα: «Εάν ένας πέσει, θα πέσει όλο το σύστημα».

Η Ευρώπη πρέπει να δείξει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης αλλά και κοινού συμφέροντας, δήλωσε η επικεφαλής εξωτερικών θεμάτων της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Εάν ένας πέσει, θα πέσει όλο το σύστημα. Είμαι πεπεισμένη γι’ αυτό» είπε.

Ρουκέτα Στίγκλιτς: Η ΕΚΤ προστάτευσε τα κοράκια των CDS και ρήμαξε την Ελλάδα!

Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος και νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς εκτιμά πως οι χειρισμοί της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα, δεν είναι σωστοί, υπογραμμίζοντας πως ο τρόπος που παρεμβαίνει στα θέματα της χώρας μας είναι αδιανόητος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της γαλλικής εφημερίδας Les Echos ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, σχετικά με τον τρόπο που η ΕΚΤ παρεμβαίνει στο ζήτημα της Ελλάδας απαντά ότι «πρόκειται για έναν τρόπο αδιανόητο τρόπο για έναν δημόσιο φορέα. Είναι λίγο σαν οι αμερικανοί ηγέτες να άφηναν την Καλιφόρνια να φτάσει στην χρεοκοπία χωρίς να κουνήσουν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι! Η ΕΚΤ δεν αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο ελιγμού στην ελληνική κυβέρνηση.