MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Κρούγκμαν: Κόλαση αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ

«Κόλαση» χαρακτήρισε την κατάσταση που θα δημιουργηθεί, σε περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός του ευρώ, ο Πολ Κρούγκμαν, προσθέτοντας ότι η μετάβαση στο νέο νόμισμα θα ήταν εφιαλτική. Ταυτόχρονα, σε ομιλία του στην Αθήνα, τάχθηκε υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού, εναντιώθηκε όμως στη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας. Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές κατά του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας ότι «ελπίζουμε ότι δεν μιλά εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης».

Ο νομπελίστας οικονομολόγος βρίσκεται στην Αθήνα όπου έδωσε διάλεξη με θέμα «Εurope: What next?», προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ADGI-INERPOST) στο πλαίσιο εκδήλωσης του Megaron Plus. 

Δελαστίκ … Μας εκβιάζει γιατί… δεν μπορεί να μας διώξει ο Σόιμπλε

Είδατε πόσο γελοίο ανθρωπάκι φάνταζε ο τρομοκρατημένος πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, όταν η 21χρονη φοιτήτρια Ζοζεφίν Βιτ ανέβηκε στο …

τραπέζι που μιλούσε ο Ιταλός και του πέταξε… χαρτοπόλεμο και μερικά φύλλα χαρτί; Ο μεγαλύτερος τραπεζίτης του κόσμου, από τις αποφάσεις του οποίου εξαρτάται η ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων, πανικοβλήθηκε μόλις αισθάνθηκε ότι κινδυνεύει η δική του ζωούλα από μια… άοπλη φοιτήτρια!