MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Το «δωράκι» της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Σόιμπλε…

Υπάρχουν πολλοί που έχουν πολλούς λόγους για να στοχοποιήσουν την πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, που «αγαπούν να τη μισούν». Οι τόσοι φάκελοι με αντικείμενο της διαφθορά που έχουν πέσει στα χέρια της θα αρκούσαν για να είναι η σχετική ομάδα αρκετά πολυπληθής. 

Ωστόσο, τώρα έχουν λόγους να ανησυχούν -και να τη στοχοποιήσουν δυο φορές- πολλοί περισσότεροι. Ιδίως μάλιστα, ο «άσπονδος φίλος» της Ελλάδας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Διότι τώρα δεν μιλάμε απλώς για τα ευρήματα που κρύβουν οι φάκελοι διαφθοράς αλλά για μια έρευνα που τους περιλαμβάνει σχεδόν όλους, με στόχο την πλήρη «ακτινογραφία» του ελληνικού κρατικού χρέους. 

Τι θα συμβεί αν δεν υποκύψουμε;

Όταν κάποιοι ομιλούν για Παγκοσμιοποίηση και για Διεθνή Οικονομική Ολιγαρχία που ηγείται της Παγκοσμιοποίησης, κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για συνωμοσιολογία και για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να όμως που την αλήθεια την βιώνουμε εμείς οι ίδιοι.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ, οικονομικοί παράγοντες, οικονομικοί κ.λ.π. αναλυτές, οίκοι αξιολόγησης και πολιτικοί απ' όλο τον κόσμο κτίζουν εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα και ασκούν αφόρητες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για να υποκύψει πλήρως στις απαιτήσεις των δανειστών. Ένα ξαφνικό παραλήρημα ανθελληνισμού.

Β. Σόιμπλε: Ένας πολύ επικίνδυνος για τη διεθνή ασφάλεια πολιτικός…

Όταν στο τιμόνι της Γερμανίας βρίσκονται πολιτικοί σαν τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έχουν θεοποιήσει την οικονομική ισχύ, αρνούμενοι να αντιληφθούν τον ρόλο που έχει παίξει στην Ιστορία της ανθρωπότητας η στρατιωτικής ισχύς, τότε δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα και το ενδεχόμενο να κληθεί η Γηραιά Ήπειρος να αντιμετωπίσει καταστάσεις τις οποίες είχε αφήσει πίσω, τους περασμένους αιώνες, αυξάνεται…

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Τι είπε όμως ο απίθανος αυτός τύπος με το τόσο προκλητικό ύφος που τον κάνει να χάνει το δίκιο του, όπου το έχει, με βάση έστω την οικονομική λογική; Ο ευγενής – τι άλλο; – αυτός κύριος, που όποτε ανοίγει το στόμα του στάζει… δηλητήριο, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει προφανής αιτία, είπε μιλώντας στο ίδρυμα Brookings, ότι η οικονομική και όχι η στρατιωτική ισχύς, τελικά, θα καθορίσει την έκβαση της αντιπαράθεσης της Δύσης με τη Ρωσία για την Ουκρανία.