MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

BLOOMBERG: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων που «ενοχοποιούν» την Ελλάδα για τις πολιτικές λιτότητας που της έχουν επιβληθεί οδηγώντας σε μαρασμό την οικονομία, στα ύψη την ανεργία και σε φτωτοχοποίηση τους Έλληνες, ένα άρθρο του Blooomberg παραδέχεται ότι η πολιτική του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν σε λάθος κατεύθυνση και σκόπευε στην διάσωση γαλλικών και γερμανικών Τραπεζών.

Το άρθρο που φιλοξενεί το Bloomberg είναι του οικονομολόγου, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, Ασόκα Μόντι. Ο κ. Μόντι σημειώνει ότι αντί το ΔΝΤ να ζητά ακόμα περισσότερες περικοπές, θα έπρεπε να προχωρήσει σε ελάφρυνση του χρέους.

"Kλείδωσε" ο "Greek Stream" - Η Ελλάδα επιστρέφει στο ενεργειακό κλαμπ με "ζεστό χρήμα"

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ «ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ»

Με την συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και του αφεντικού της Gazprom Αλεξέι Μιλερ στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου "κλείδωσε" το έργο μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη. 

Συγκεκριμνένα καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα κι ένας «οδικός χάρτης» που περιγράφει επακριβώς τις επόμενες κινήσεις και ενέργειες της κάθε πλευράς. 

Ραγδαία η αύξηση των ατόμων που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Κατά την προεκλογική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει την υπόσχεση στον ελληνικό λαό, ότι, με την άνοδό του στην κυβερνητική εξουσία θα εφάρμοζε μέτρα κοινωνικής πολιτικής, για την άμεση οικονομική ενίσχυση των εξαθλιωμένων και βαρύτατα πληγέντων από τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές Ελλήνων πολιτών.

Στις 9 Απριλίου του 2015, η κυβέρνηση δημοσίευσε την Κυβερνητική Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας.

Δε θα πιστεύετε τι δείχνει έρευνα του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα

Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα το θέμα. Η έρευνα για το ποιοι και πόσο εργάζονται οι λαοί σπάει τα στερεότυπα αφού οι εργατικοί κατά τα άλλα βορειοευρωπαίοι έρχονται τελευταίοι και στις πρώτες θέσεις πλασάρονται λαοί που μάλλον έχουν τη φήμη του τεμπέλη!

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα από τον ΟΟΣΑ η ανάλυση των στοιχείων για τις ώρες πραγματικής εργασίας για το 2015 σε παγκόσμιο επίπεδο οι πλέον εργατικοί κάτοικοι του πλανήτη είναι οι Μεξικάνοι! Με βάση την ίδια έρευνα εκείνοι που εργάζονται λιγότερο μέσα στο χρόνο είναι οι Ολλανδοί!

La Tribune: «H ευρωπαϊκή στρατηγική καταρρέει – Ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει»

Μαριάννα Μαρμαρά

«Πίσω από τις δυνατές λέξεις, η ευρωπαϊκή στρατηγική αναφορικά με την Αθήνα δείχνει να καταρρέει» υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα La Tribune.

Ο δημοσιογράφος Ρομαρίκ Γκοντάν σε μακροσκελή ανάλυσή του υποστηρίζει ότι κατά το διάστημα που πέρασε από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα μοιάζει να μην έχουν γίνει και πολλά, ωστόσο τονίζει ότι «πίσω από αυτή την πόσοψη της ακινησίας, η κατάσταση εξελίσσεται» κι ας μη φαίνεται.

Επίσης, επισημαίνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολύ πίσω» σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Συγκλονιστικό άρθρο Π.Κρούγκμαν στους ΝΥΤ μετά το ταξίδι του στην Ελλάδα: "Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια καταστροφή. Το ολιγότερο..."

Ο ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΧΑΟΣ... 

Το πώς είδε την Ελλάδα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του περιγράφει σε άρθρο του στους New York Times ο νομπελίστας Πωλ Κρούγκμαν με τίτλο «Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού».

Ο Κρούγκμαν περιγράφει – αιτιολογώντας - την δυσπιστία των Ελλήνων για τις προθέσεις των πιστωτών οι οποίοι πιέζουν διαρκώς για νέα μέτρα λιτότητας. Και ζητά από τους εταίρους της Αθήνας να επιδείξουν σωφροσύνη και υπομονή χωρίς να πάρουν αποφάσεις «εν θερμώ» κάτι που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. 

Διαβάστε το άρθρο του Κρούγκμαν: