MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Συνέντευξη-κόλαφος του μεγάλου Αμερικανού ιστορικού Γουίλιαμ Μπλαμ: "Οι ΗΠΑ δημιούργησαν την ISIL"

"H OYAΣΙΓΚΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"

Συνέντευξη-κόλαφος του μεγάλου Αμερικανού ιστορικού και συγγραφέα Γουίλιαμ Μπλάμ, κατά της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπου κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι δημιούργησε το Ισλαμικό Χαλιφάτο για να ανατρέψει τον Μ.Άσαντ, και επιχειρεί να καταστρέψει οποιονδήποτε έχει την ισχή για να αποτελέσει απειλή στην παγόσμια κυριαρχία της.

Ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας Γουίλιαμ Μπλάμ, σε συνέντευξή του δήλωσε πως η «αμερικανική εξωτερική πολιτική ουδέποτε θα αλλάξει, ασχέτως αν αναλάβει πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον από το Δημοκρατικό Κόμμα ή ο Τζεμπ Μπους από τους Ρεπουμπλικάνους».

ΞΑΝΑ ΕΝΤΑΛΜΑ ΓΙΑ ΣΟΡΟΣ;

Η Ρωσία εξέδωσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για τον γνωστό Σόρος για αδικήματα σε βάρος της χώρας, που σχετίζονται με χειραγώγηση της αγοράς μέσω παραγώγων, σε συνεργασία με οικονομικούς οίκους από Δανία και Σουηδία. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διαπιστώσει ότι ο Σόρος χρησιμοποιούσε παράγωγα σε ξένο νόμισμα, με σκοπό την επίθεση εναντίον των ρωσικών μετοχών και του εθνικού νομίσματος. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Σόρος έκανε χρήση αυτών των παραγώγων με τη βοήθεια τραπεζών και του Λουξεμβούργου. 

«ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ

ΤΡΕΜΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ

Θεοδωράκης και Φώφη αρνούνται το «ευρωπαϊκό μέτωπο»- μόνοι σύμμαχοί του Λοβέρδος και Βενιζέλος…

Η θλιβερή -κατά γενική ομολογία- τηλεοπτική παρουσία του αρχηγού της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά στο (προσφιλές…) MEGA έχει γίνει αντικείμενο εσωκομματικών συζητήσεων, διαβουλεύσεων, ακόμα και διαξιφισμών. 

Γιατί το Grexit τρομάζει τόσο πολύ τους Αμερικανούς

Της Gillian Tett


Ο εφιάλτης της Lehman Brothers καταδιώκει την Ουάσιγκτον. Ο φόβος για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας σε περίπτωση Grexit. Ποια σημεία αγνοούν οι υπεραισιόδοξοι Ευρωπαίοι, τα μαθήματα από την κρίση στις ΗΠΑ και τι ειπώθηκε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις στο ΔΝΤ.


Μία ακόμη εβδομάδα, ένα ακόμη ελληνικό δράμα. Ενώ όμως, οι επενδυτές επεξεργάζονται το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους το εντυπωσιακό χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.