MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Δείτε κάποια πρώτα στοιχεία σοκ του λογιστικού ελέγχου (πάρτε και κανένα χάπι!)

Σας παραθέτω κάποια από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου»!

Το 70,3% του χρέους αφορά μόνο τόκους .Αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους!

Άλλο στοιχείο σοκ, μέχρι το 1994 το δημόσιο χρέος είχε αποπληρωθεί ήδη 6,3 φορές πάνω από το αρχικό!

Reuters: Αν η Ελλάδα καταρρεύσει, κανείς δε θέλει να αναλάβει την ευθύνη

Kανείς δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι την έσπρωξε στον γκρεμό ή απέτυχε να την σώσει.

«Θα καταρρεύσουμε», «Όχι δεν θα καταρρεύσετε», «Μας πνίγετε», «Όχι δεν σας πνίγουμε», «Μας χρωστάτε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», «Σας τα έχουμε ήδη δώσει».

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της, μετατρέπεται σε ένα φαύλο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών καθώς η Αθήνα παραπαίει πιο κοντά στην πτώχευση, χωρίς συμφωνία για μετρητά να φαίνεται στον ορίζοντα, σημειώνει το Reuters σε σημερινή του ανάλυση.

ΟΟΣΑ: Το 43,4% του μισθού ενός εργαζομένου με δύο παιδιά στην Ελλάδα πάει σε φόρους

Σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές πάει το 43,4% του μισθού ενός εργαζόμενου με δύο παιδιά στην Ελλάδα, έναντι 26,9% κατά μέσο όρο στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού.

Στην έρευνα, που διενεργήθηκε σε 34 χώρες-μέλη του Οργανισμού, αποτυπώνονται τα επίπεδα υπερφορολόγησης στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι με βάση τα ευρήματα στη χώρα μας οι οικογένειες με παιδιά φορολογούνται αναλογικά περισσότερο από τους φορολογούμενους χωρίς οικογένεια.

Μαριάς: Εδώ και τώρα έλεγχος των λόμπι σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Την άμεση πρόταση για θέσπιση νομικού πλαισίου για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων των λόμπι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζήτησε με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισημαίνει στην Ερώτηση του, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η Έκθεση που δημοσίευσε η οργάνωση Transparency International στις 15 Απριλίου 2015 αναφέρει ότι στις 19 χώρες της Ε.Ε. που αξιολογήθηκαν, μόλις 7 διαθέτουν νομοθετικό πλαίσιο σε σχέση με τις δραστηριότητες γύρω από τα λόμπι ενώ η Επιτροπή, το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζουν μέτρια βαθμολογία σε θέματα διαφάνειας σε σχέση με τις δραστηριότητες των λόμπι.