MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τελεσίγραφο της Κομισιόν: "Φέρτε πίσω τα λεφτά που σας δώσαμε για το Μετρό Θεσσαλονίκης"

Τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μετρό Θεσσαλονίκης: Εάν έως το τέλος του 2015 δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, πρέπει να επιστραφούν τα κονδύλια που αγγίζουν το μισό δισ. ευρώ 

Με επιστροφή του συνολικού ποσού που ... έχει διαθέσει για το μετρό Θεσσαλονίκης, ύψους περί το μισό δισ. ευρώ, απειλεί την κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην περίπτωση που ως το τέλος του 2015 δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013, προϋπολογισμού 181.751.760 ευρώ. 

Η χώρα μας στο κρεματόριο

Πρέπει οι Ελληνες να σέβονται τα νούμερα; Η απάντηση είναι καταφατική, όταν τα νούμερα αντιπροσωπεύουν αριθμούς και η λέξη δεν χρησιμοποιείται μεταφορικά, για να περιγράψει αστείες προσωπικότητες που προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.

Οι αριθμοί είναι δάσκαλοι! Μας διδάσκουν αλήθειες. Ο σεβασμός του πολιτισμού μας στην έννοια του αριθμού είναι πολύ μεγάλος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην «Ποικίλη Ιστορία» (βιβλίο 4, κεφ. 17, στ. 11) του Ρωμαίου συγγραφέα και λογίου του 3ου αιώνα μ.Χ. Κλαύδιου Αιλιανού σώζεται ως απόφθεγμα μία από τις ακλόνητες πεποιθήσεις της σχολής των 

Τρέμουν το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος οι δανειστές

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Η λέξη-κλειδί που προκάλεσε πολλαπλά «εγκεφαλικά» στους δανειστές και ιδιαίτερα στο Βερολίνο, είναι η προσφυγή σε δημοψήφισμα.

Αυτό που φοβούνται περισσότερο από όλα οι «περίφημες αγορές» και ιδιαίτερα το στρατηγείο του Βερολίνου είναι η αντίδραση του λαού. Άλλωστε είναι προφανές ότι έχουν ένα ζήτημα με το σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών κάτι που έχει επισημάνει πολλές φορές ο πρωθυπουργός.

Μεγάλη νίκη των διαπλεκόμενων ΜΜΕ η Καρατόμηση Βαρουφακη! Πανηγυρισμοί από τον διεθνή τύπο η υποχώρηση Τσιπρα!

Ξεκίνησαν τα στημένα γκάλοπ, που θα φέρουν πιο κοντά μια συγκυβέρνηση που επιθυμούν οι δανειστές!‏

Ποσο ευκολα σαν λαος παρορμητικός που ειμαστε, να θεοποιούμε ενα προσωπο σαν το Γιανη Βαρουφακη, και σε λιγοτερο απο 3 μηνες απο την ορκωμοσία του, να τον απομυθοποιούμε? Η μηπως πεσαμε σε μια καλοστημενη παγιδα δανειστων και μεσων διαπλοκης;

Ο Αλεξης Τσιπρας φερεται οτι πηρε πανω του ( προσωπικα) , τις διαπραγματευσεις με τους δανειστές , επειτα απο τις ακαρπες-αποτυχημένες προσπαθειες Βαρουφακη με τους εταιρους , να ξεμπλοκαρουν-ελευθερώσουν την χρηματοδοτική βοήθεια 7,2 δισ. ευρώ προς την Ελλαδα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αρνήθηκε να πληρώσει μαύρο σουάπ του Σημίτη στην Deutsche Bank ο Βαρουφάκης!

Να γιατί του επιτέθηκαν οι μπράβοι των Βρυξελων.

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ, ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

Εντέλει η μαζική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης από τους μπράβους των Βρυξελων αλλά και τα ντόπια υποκείμενα τους, είχε μια απλή, απλούστατη εξήγηση που ουτε ο ίδιος την κατάλαβε αμέσως. 

Όλα ξεκίνησαν από τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων σχετικά με την ρευστότητα και τις υποχρεώσεις του Ελληνικού δημοσίου, όπου πρόεκυψε κάτι που έχει αποκαλύψει το Ολυμπία εδώ και καιρό: Η πληρωμή τόκων για ένα μαύρο σουάπ που είχε συνάψει ο Σημίτης ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ με την Deutsche Bank για να εξοφληθούν Γερμανοί προμηθευτές του δημοσίου το 1999.