MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αποκαλύπτονται. Θέλει πολιτικό αίμα το Eurogroup

Μ' ένα κυνικό τελεσίγραφο - ομολογία μέσω Reuters οι πιστωτές επιβεβαιώνουν τον πραγματικό πολιτικό (και όχι οικονομικό) στόχο της «επιχείρησης ασφυξία»:

Δίνουν προθεσμία λίγων ημερών και καταθέτουν ως προϋπόθεση σημαντική την υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης είτε στο ασφαλιστικό, είτε στα εργασιακά επειδή «το Eurogroup θέλει να δει το πολιτικό κόστος να πληρώνεται». «Αν μας πουν ότι θέλουν αίμα στο σπαθί δεν θα κάνουμε πίσω», σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές που έθεσε ο πρωθυπουργός».

Από... 2 τρισ. οφείλουν Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία!

Του Γιώργου Δελαστίκ

Αλήθεια, έχετε σκεφθεί ποτέ ποιες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ χρωστούν τα μεγαλύτερα ποσά στους δανειστές τους; Υποσυνείδητα, με όλη αυτή τη συζήτηση για τα μνημόνια και τις χώρες που έχουν υπαχθεί σε μνημονιακό καθεστώς, υφέρπει η εντύπωση ότι είναι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που τα έχουν κάνει ρημαδιό.

Ας απαντήσουμε όμως στα ερωτήματα αυτά βάσει των στοιχείων που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Ποιο κράτος της Ευρωζώνης χρωστάει, λοιπόν, τα περισσότερα χρήματα; Μα, φυσικά, η... Γερμανία! Χρωστάει πάνω από δύο τρισεκατομμύρια ευρώ! Ναι, ξεπερνά τα δύο τρισ. το δημόσιο χρέος της - για την ακρίβεια ανέρχεται στα 2,17 τρισεκατομμύρια! 

H Moody's προειδοποιεί την ΕΕ και "βλέπει" συμφωνία: "Ένα Grexit θα διέλυε την ευρωζώνη"

"ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ"

Η Moody’s βλέπει ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της και οι δύο θα αποφύγουν τα χειρότερα έστω και την ύστατη στιγμή και προειδοποεί ότι μια έξοδος της Ελλάδος θα αποτελούσε μέγιστο κίνδυνο μακροπρόθεσμα για την ευρωζώνη, καθώς θα ακολουθούσε σειρά άλλων χωρών-μελών.

Ο άμεσος οικονομικός και χρηματοοικονομικός αντίκτυπος από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν μικρός, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σε έκθεση του που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπονόμευε την μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα της Ευρωζώνης και θα μπορούσε να προκαλέσει ένα πιο άμεσο σοκ εμπιστοσύνης, καθώς και αναταραχή στις αγορές των κρατικών ομολόγων.

«Τσάκωσαν» τον Σόρος να κερδοσκοπεί στην Εθνική Τράπεζα!

Λέτε να έλειπε ο Σόρος από το πάρτι του χρηματιστηρίου;

Προ ημερών η επιτροπή κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα 1,025 εκατ. ευρώ σε εταιρίες που κερδοσκόπησαν σε τραπεζικές μετοχές. Πρόκειται για τον β’ γύρο ανακοινώσεων, αφού είχαν επιβληθεί αντίστοιχα πρόστιμα και τον Ιανουάριο του 2015.

H υπόθεση αφορά τις ανοικτές πωλήσεις το 2012 κατά τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.

Μια εξ’ αυτών των εταιριών ήταν και το fund Quantum Partners του μεγαλοεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 65.000 ευρώ. 

Στο +14% ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ - Λαϊκή εντολή: «Κλείστε μια έντιμη συμφωνία αλλιώς ρήξη»

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Με διαφορά +14 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας GPO κάτι που δείχνει πως το κυβερνών κόμμα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του εκλογικού κόμματος και όχι μόνο αυτό αντίθετα η διαφορά αυτή έχει καταγραφεί εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον δείχνει να παγιώνεται.

Ταυτόχρονα το εκλογικό σώμα δείχνει εμπιστοσύνη και στους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με τη στάση που τηρεί στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους σε ποσοστό 58,3% γεγονός που αποδεικνύει πως οι θέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις κόκκινες γραμμές επιδοκιμάζονται σε συντριπτικό βαθμό.