MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ο χάρτης του δημόσιου χρέους - Πόσα χρωστάει η κάθε χώρα και πόσο... η Ελλάδα

Τεράστιες συζητήσεις πυροδοτεί καθημερινά σε όλο το μήκος και πλάτος της Ευρώπης το ελληνικό δημόσιο χρέος. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η Ελλάδα δεν μοναδική στη σχετική λίστα.

Πόσο χρωστούν τα υπόλοιπα κράτη; Στην σχετική ερώτηση αναλαμβάνει να απαντήσει το Open Europe με δύο χάρτες. Ο πρώτος καταγράφει το ποσοστό του δημόσιου χρέους με βάση το ΑΕΠ.

Η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στη σχετική λίστα με 175%, ενώ ακολουθούν Ιταλία (133%) και Πορτογαλία (128%).

Το σατανικό κόλπο του Βερολίνου για να αλυσοδέσει την Ελλάδα! Ερευνα- σοκ στο Πεντάγωνο

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Το σατανικό κόλπο του Βερολίνου για να αλυσοδέσει την Ελλάδα! Ερευνα- σοκ στο Πεντάγωνο


Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας, αγαπητοί... πλησιάζει. Και αυτό που θα προκύψει από τις συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για τα Μνημόνια και το Χρέος, σε συνδυασμό με τα ευρήματα της δικαστικής έρευνας για την αλλοίωση του ελλείμματος του 2009, θα είναι μια συγκλονιστική αποκάλυψη: Μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη χρεοκοπία της χώρας έχουν οι Γερμανοί εταίροι, οι οποίοι, σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς εκπροσώπους τους στη σοσιαλιστική παράταξη, πρώτα (το 1998-2003) φόρτωσαν τη χώρα με ένα τεράστιο δημόσιο χρέος για εξοπλιστικά και μετά (το 2010) τη «βούλιαξαν» στα Μνημόνια για να τους πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης τα δανεικά!