MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Δεκαετία «Ψεύδους, Απάτης και Κλοπής από την Deutsche Bank»

Εξαγρίωσαν Επίτροπο Χρεογράφων και Συναλλαγών (SEC) των ΗΠΑ. 

Του Μιχαήλ Στυλιανού 

Το μεγάλης απήχησης αμερικανικό ηλεκτρονικό οικονομικό δελτίο Zero Hedge, δημοσιεύει με τον ανωτέρω τίτλο την «δήλωση διαφωνίας» της κ.Κάρας Στάϊν, μέλους της αμερικανικής Επιτροπής Ελέγχου Χρεωγράφων και Συναλλαγών SEC, με την απόφαση της επιτροπής να παραιτηθεί της ασκήσεως της ποινής ανικανότητος εκδοτικού δικαιώματος κατά της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, για «εγκληματική κακοπραγία». 

Άλμα στο κενό… Σε ρήξη οδηγούνται Ελλαδα – ΕΕ

Δραματικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, αφού από την κυβέρνηση με την έκδοση non paper αναγγέλεται πως, η ρήξη βρίσκεται περισσότερο κοντά παρά ποτέ.

Την ώρα που οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος επισκέπτονται τον Μάριο Ντράγκι προσπαθώντας να ανοίξουν κάποιο χρηματοδοτικό παράθυρο, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πως παγώνουν τη διαπραγμάτευση με υπαιτιότητα των θεσμών επικαλούμενοι αντιφατική στάση τόσο του ΔΝΤ όσο και της Κομισιόν. Κατοπιν τουτου είναι απολύτως προφανείς οι αποφάσεις που θα παρει κατά το αυριανό δ.σ. η ΕΚΤ…