MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ο κόσμος των τραπεζιτών και οι υπόλοιποι…

Διαβαστε επίσης: Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.
 
Η είδηση που δημοσιεύτηκε πριν μερικές μέρες δεν ξένισε τους αμύητους. 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων: «Πρόστιμο επέβαλαν οι αμερικανικές και βρετανικές αρχές στην Deutsche Bank για χειραγώγηση των δεικτών Libor και Euribor. Το πρόστιμο φτάνει συνολικά τα $2,5 δισεκατομμύρια και θα οδηγήσει στο εδώλιο 21 στελέχη της γερμανικής τράπεζας. Το πρόστιμο από τις ΗΠΑ ορίστηκε σε $2,175 δισεκατομμύρια και το πρόστιμο από την εποπτική αρχή της Μ. Βρετανίας FCA σε 227 εκατομμύρια στερλίνες. Με τη Deutsche Bank κλείνει ο κύκλος ερευνών για χειραγώγηση δεικτών, που έχει οδηγήσει σε συνολικά πρόστιμα $8,5 δισεκατομμύριων.» 

Μία άλλη είδηση που προέρχονταν από την Γερμανία έκανε λόγο για «πέντε κορυφαία πρώην και νυν στελέχη της Deutsche Bank που κάθονται στο εδώλιο με την κατηγορία της απόπειρας απάτης στη δίκη μεταξύ των κληρονόμων του μεγιστάνα των ΜΜΕ Λέο Κιρχ και της γερμανικής τράπεζας.» 

Γλέζος : Να υπογραφεί συνθήκη ειρήνης

Το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχει πλέον μεταφερθεί από την Ελλάδα στην Γερμανία, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για διαφορά μεταξύ των δύο χωρών, αλλά μεταξύ του γερμανικού λαού και της κυβέρνησής του. 

«Τη λύση θα τη δώσει ο γερμανικός λαός πιέζοντας την κυβέρνησή του», δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, μαζί με την ευρωβουλευτή της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μαρτίνα Μίχελς.

Το τέλος της ηγεμονίας των κεντρικών τραπεζών

Δημοσιεύθηκε στις 10 Μαρτίου 2013 στην Ελευθεροτυπία. 'Ενα κείμενο αφιερωμένο στην οικονομική Δημοκρατία και την απελευθέρωση κοινωνίας και οικονομίας από ένα αδιαφανές διαπλεκόμενο και μη λογοτούν τραπεζικό σύστημα.


«Κάθε σύστημα που δίνει τόση δύναμη και τόση διακριτική ευχέρεια σε ελάχιστους ανθρώπους, έτσι ώστελάθη ηθελημένα η αθέλητα να μπορούν να έχουν τόσο μεγάλες επιπτώσεις, είναι ένακακό σύστημα. Είναι ένα κακό συστημα για ανθρώπους που πιστεύουν στηνελευθερία, ακριβώς επειδή δίνει σε ελάχιστους ανθρώπους τέτοια δύναμη χωρίςκανένα αποτελεσματικό πολιτικο-κοινωνικό έλεγχο. Αυτό είναι το κύριο επιχείρημααπέναντι στην ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα... Για να παραφράσουμε τον Κλεμανσώ,το χρήμα είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα για το αφήσουμε στους Τραπεζίτες» (Μilton Friedman).

ΑΠΑΤΗ το σχέδιο σωτηρίας! Ο Φιλέλληνας Νάιτζελ Φάρατζ ξεφτιλίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Nigel Farage, στις 13/10/2011, μετά το όχι της Σλοβακίας ξεφτιλίζει ξανά τον Μπαρόζο και τη συμμορία που διοικούν με τις εντολές των «Αγορών» την Ευρωπαϊκή Ένωση! 

Τα κοπρόσκυλα της Παγκοσμιοποίησηςμ Ευρωβολευτές, Τραπεζίτες, κεφαλαιοκράτες και λοιποί βαρόνοι και πρίγκιπες της υφηλίου, επονομαζόμενοι «Αγορές», κάνουν πάρτι με τα χρήματα των Ευρωπαίων υποστηρίζοντας ότι είναι για το καλό τους να δανείζουν λεφτά….. στις Τράπεζες!

Το Ponzi Scheme που αναφέρετε ο Φάρατζ είναι απλό, με τα εξής βήματα.

Το πιο τρομακτικό έλλειμμα της Ελλάδας είναι η μεγάλη διαρροή «εγκεφάλων» - 200.000 Έλληνες έφυγαν...

Aν η Αρχαία Ελλάδα ήταν ο γενέθλιος τόπος όλων των μεγάλων επιτευγμάτων, των σκέψεων και των διανοημάτων του κόσμου, η σύγχρονη εκδοχή της δεν έχει αυτό το προνόμιο.

Κατά το Market Watch, το πιο τρομακτικό έλλειμμα της Ελλάδας δεν έχει να κάνει με την οικονομία – τουλάχιστον όχι με άμεσο τρόπο.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται να επιτύχει μια συμφωνία έτσι ώστε να καταφέρει -κάποια στιγμή- να αποπληρώσει τα 300 δισεκατομμύρια που οφείλει στους πιστωτές της, βλέπει το βασικότερο απόθεμά της να εξαντλείται. Και αυτό δεν είναι τα χρήματα στα κρατικά ταμεία, αλλά το ανθρώπινο κεφάλαιό της.