MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ερίκ Τουσέν: «Υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα του ελληνικού χρέους»

Τη σαφή αμφισβήτηση της νομιμότητας του ελληνικού χρέους, συνεπώς και των ποσών που διεκδικούν από την Ελλάδα το ΔNT, η ΕΚΤ, τα 14 κράτη-μέλη της ΕΕ αλλά και ιδιώτες πιστωτές, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Αλήθεια του Χρέους, βέλγος καθηγητής Ερίκ Τουσέν.

Μάλιστα, ορισμένους ξένους πιστωτές τους χαρακτηρίζει «κοράκια» που «σπεκουλάρουν» στην πλάτη της Ελλάδας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Τουσέν εξήγησε τον ρόλο και το περιεχόμενο της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος που ολοκλήρωσε την τριήμερη συνεδρίασή της στην Αθήνα.

Σφαγή στα ΜΜΕ και βαριές διώξεις!

«Mε πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται στο παρασκήνιο οι άνθρωποι του Μαξίμου σε μια κατεύθυνση που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις ακολούθησαν με ευλάβεια. 

Αυτή της δημιουργίας «οικείας» επιχειρηματικής και μιντιακής κάστας. Όπλο στα χέρια και της σημερινής κυβέρνησης το γεγονός ότι οι φιλικοί προς τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματίες και μιντιάρχες είναι είτε θαλασσοδανεισμένοι είτε εν δυνάμει υπόδικοι. Η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων όσων θα ζήσουμε τα χρόνια που έρχονται σε περίπτωση που η κυβέρνηση καταφέρει να πετύχει συμφωνία με τους εταίρους.